- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Producția industrială a României a crescut în februarie 2024. Topul țărilor din UE cu cea mai mare creștere

15 Apr, 16:24 • Fundeanu Madalina
România, în topul țărilor din UE privind producția industrială. S-au înregistrat creșteri semnificative în luna februarie 2024.
Producția industrială a României a crescut în februarie 2024. Topul țărilor din UE cu cea mai mare creștere

În UE și în zona euro, producţia industrială o a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024. Vestea bună este că România se află printre ţările membre cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, potrivit datelor Eurostat, citate de Economedia.

România, în topul țărilor din UE privind producția industrială. S-au înregistrat creșteri semnificative în luna februarie 2024

Prin urmare, producţia industrială s-a majorat cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în UE, în luna februarie comparativ cu luna ianuarie. Statele membre din UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale au fost: Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%), Letonia (2,9%) şi România (cu un avans de 2,7%).

Ai mai putea fi interesat și de: Probleme serioase pentru firmele din România! Numărul companiilor care s-au închis în primele 2 luni din 2024, cu 40% mai mare decât în 2023

producţia industrială
producţia industrială

În ritm anual, luna februarie a anului 2024, comparativ cu luna februarie 2023, producţia industrială a scăzut cu 6,4% în zona euro şi cu 5,4% în Uniunea Europeană. Printre ţările membre cu scăderi ale producţiei industriale se numără şi România, ce a înregistrat un declin de 2%. În ceea ce privește cele 27 de state membre UE, cele mai semnificative scăderi în ritm anual ale producţiei industriale au fost înregistrate în Irlanda (minus 36%), Belgia (minus 12,7%) şi Bulgaria (minus 8,4%).

Producţia industrială din țara noastră a fost în februarie 2024 mai mare faţă de luna ianuarie, atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%). Raportat la luna februarie 2023, producţia industrială a crescut în februarie 2024 cu 0,2% ca serie brută şi a scăzut cu 2,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

„Industria românească îşi continuă redresarea lunară, ajungând în luna februarie să înregistreze prima creştere anuală, deşi condiţiile externe dificile nu au dispărut. În luna februarie 2024, faţă de februarie 2023, producţia industrială a crescut cu 0,2%. În cadrul acesteia, producţia din industria prelucrătoare s-a majorat cu 0,7%, iar cea din industria extractivă cu 2,9%”, a scris, duminică, pe pagina de Facebpok, ministrul Economiei.

Vezi mai multe știri despre: Impactul războiului din Israel asupra preţului petrolului. La ce să ne aşteptăm, primele reacţii ale experţilor