- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produs contaminat cu Salmonella, pe rafturile Lidl. Reprezentanții companiei au anunțat că îl retrag de la vânzare

16 Mar, 09:36 • Cornel Ghimeșan
Probleme cu un nou produs la Lidl. Reprezentanții companiei au anunțat retragerea lui de la vânzare și i-a atenționat pe consumatori în legătură cu pericolul existent.
Produs contaminat cu Salmonella, pe rafturile Lidl. Reprezentanții companiei au anunțat că îl retrag de la vânzare

LIDL a anunțat retragerea de la vânzare a unui lot de Nuggets de pui din cauza posibilei contaminări cu Salmonella.

”Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, este anunţul postat pe site-ul ANSVSA.

Citește și Bugetarii beneficiază deja de primele creșteri ale veniturilor. Cu cât le-a crescut salariul angajaților la stat și ce măriri mai așteaptă

Riscul e foarte crescut în cazul produselor alimentare contaminate cu Salmonella fiindcă pot declanșa boli gastrointestinale grave.

”La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienţii nu trebuie să consume sub nicio formă produsul afectat. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, producătorul GEKA şi Lidl România au reacţionat fără întârziere şi au retras acest produs de la vânzare”, se mai arată în document.

Consumatorii au fost anunțați că pot returna produsul în orice magazin Lidl și primesc banii înapoi, chiar și fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal.

Citește și Cu cât se vinde acum un casetofon Samsung din anii ’90. Colecționarii sunt dispuși să plătească o avere pe obiectele vechi

Aceeași situație la Lidl cu doar câteva zile în urmă

În urmă cu câteva zile a mai fost o situație de genul acesta la Lidl. Reprezentanții companiei făceau referire la produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” – variantă cu fructe roșii, cu data de expirare 12 martie 2024. Motivul acestei retrageri este contaminarea produsului cu patulină.

„Bissingen, 07 martie 2024. Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024.

Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină.Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie.

Prin urmare, clienții nu trebuie să consume, sub nicio forma, produsul vizat de această rechemare. Produsul ‘Solevita Smoothie Red Genius, 250mL’ sortimentul cu fructe roșii, a fost vândut de Lidl”, se arată în comunicatul autorităților.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult