- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu cât se vinde acum un casetofon Samsung din anii ’90. Colecționarii sunt dispuși să plătească o avere pe obiectele vechi

10 Mar, 10:07 • stefan.vlad
Cu cât se vinde acum un casetofon Samsung din anii '90. Acest aparat nelipsit din sufrageriile multor români, de la petreceri sau chiar de la picnic. Trebuie să știi că cei care colecționează obiecte vechi, și sunt foarte mulți, sunt dispuși să plătească o avere pentru ele.
Cu cât se vinde acum un casetofon Samsung din anii '90. Colecționarii sunt dispuși să plătească o avere pe obiectele vechi

Cu cât  se vinde acum un casetofon Samsung din anii ’90. De-a lungul timpului, casetofoanele cu radio au fost înlocuite de echipamente mai performante, de la dispozitive audio portabile cu bluetooth, până la sisteme audio ce pot fi acționate prin telecomandă.

Citește și: Moneda din 2016 care a ajuns să coste cât o maşină. Caut-o prin sertare, poți obține mii de euro

Cu cât se vinde acum un casetofon Samsung din anii ’90

Însă, pentru cei pasionați de obiecte vechi, casetofonul cu radio poate rămâne o piesă de colecție. Un casetofon Samsung din anii ’90 poate să coste și câteva sute de lei, în funcție de condiția în care a fost păstrat.

De data aceasta, un utilizator de pe platforma Olx oferă spre vânzare un asemenea obiect la prețul de 100 de lei. În anunț, utilizatorul a precizat că obiectul se află în stare bună și este funcționabil. Deși nu mai are antenă, casetofonul interceptează posturile radio. O singură boxă are probleme, ceea ce justifică și prețul.

Casetofon cu radio Samsung anii 90, în stare bună, funcționabil, merge și cu baterii. Nu mai are antenă, însă prinde bine posturile, iar boxa dreaptă nu se aude. Pentru colecționari și nu numai”, se arată în anunț.

Ce amenzi primeşti dacă arunci obiectele vechi în faţa blocului

Modificările legislației de mediu aduc amenzi uriașe și chiar pedepse cu închisoarea pentru cei care ard deșeuri, dar chiar și pentru cei care le aruncă ori le ascund. În cazul nerespectării regulilor privind regimul deșeurilor, persoanele fizice riscă amenzi de până la 45.000 de lei, dar și, în anumite condiții, pedepse cu închisoarea!

Trebuie să ştii ca abandonarea deşeurilor este interzisă şi pedepsita potrivit Legii 17/2023, principala lege cu privire la gestionarea deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare, aduse de OUG 92/2021.

Mai precis, abandonarea deşeurilor pe spaţiul public se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 30.000 și 45.000 de lei. Pe lângă amenzi, în aceste cazuri se aplică și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor, bunurilor și mijloacelor folosite la săvârșirea contravenției pentru abandonarea /  aruncarea / eliminarea deșeurilor în spații neautorizate, incendierea deșeurilor, îngroparea deșeurilor, după caz, scrie avocat.net. În plus, cei care aruncă deşeuri la întâmplare, ilegal, sunt obligaţi să cureţe zona şi să platească, pe langa amendă, şi costurile de eliminare a gunoaielor.

În cazul în care cantitatea sau impactul deșeurilor asupra mediului ori asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată, se poate aplica pedepsa cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru nerespectarea regulilor privind regimul deșeurilor. (Vezi AICI mai multe detalii)