- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produsul care se ieftinește în România de la 1 mai 2023. Veste extraordinară pentru toți românii

23 Apr, 21:48 • Claudia Simion
Produsul care se ieftinește! Prețurile au crescut considerabil în ultima perioadă la numeroase produse, iar românilor le-a dat mari bătăi de cap acest lucru. Multe alimente pe care nu demult și le putea permite oricine au ajuns acum să fie un lux pentru majoritatea românilor.
Produsul care se ieftinește în România de la 1 mai 2023. Veste extraordinară pentru toți românii

Produsul care se ieftinește în România de la 1 mai 2023. În acest context al creșterii prețurilor, românii au parte și de o veste bună. Un produs pe care îl folosește toată lumea urmează să se ieftinească de la 1 mai 2023.

Scumpirile în masă și efectele negative au determinat Guvernul să intervină. Ministerul Agriculturii a discutat cu fermierii, procesatorii și retailerii despre prețul uriaș al unui litru de lapte, iar în urma negocierilor s-a luat o decizie care îi bucură pe mulți.

Citește și Noi reguli de la UE pentru micii producători de legume și fructe! Cum îi vor afecta noile reglementări pe cei care vând în piață și ce se va întâmpla de acum cu legumele și fructele „imperfecte” pe care supermarketurile le refuză!

Petre Daea, ministrul Agirculturii, a fost cel care a discutat cu fermierii și a explicat că s-a decis ca prețul laptelui să se ieftinească cu 10%. Noul preț va fi menținut pe o perioadă de șase luni.

„Nu este normal ca laptele să iasă de pe poarta fermierilor cu prețul de 2 lei și să ajungă la consumatori cu prețul de 10 lei pe litru. Procesatorii vor reduce prețul cu 10% și tot cu 10% vor reduce prețul și retailerii”, a declarat Petre Daea.

Laptele, produsul care se ieftinește
Laptele, produsul care se ieftinește

Produsul care se ieftinește în România de la 1 mai 2023. Ciucă: „Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent”

Noile măsuri intră în vigoare de la 1 mai 2023, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, care a stabilit acest lucru cu Consiliul Concurenței. Astfel, prețul laptelui se ieftinește la raft în toate magazinele de la această dată.

Citește și Licitația momentului! Daniel Băluță oferă valoarea maximală de 840 milioane lei pentru consolidarea planșeului peste Dâmbovița din Piața Unirii

„La nivelul Guvernului și al autorităților statului am făcut în aceste zile propria analiză și avem soluții pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor și pentru a ajuta piața laptelui, cu tradiție în România. Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român. Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.