- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Licitația momentului! Daniel Băluță oferă valoarea maximală de 840 milioane lei pentru consolidarea planșeului peste Dâmbovița din Piața Unirii

21 Apr, 21:26 • Lupu Alexandra
Daniel Băluță pune la bătaie propunerea momentului! A fost scos la licitație un contract cu o valoare maximală uriașă pentru lucrările de la Piața Unirii.
Licitația momentului! Daniel Băluță oferă valoarea maximală de 840 milioane lei pentru consolidarea planșeului peste Dâmbovița din Piața Unirii

Daniel Băluță a scos la licitație un contract de o valoare maximală de 840 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare și consolidare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii. Primele informații relatate de economedia.ro arată că lucrările sunt finanțate, în mare parte, de la Guvern.

Licitație pentru lucrările de la Piața Unirii

Daniel Băluță scoate la licitație un contract cu o valoare maximală de 840 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare și consolidare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii. Expertiza făcută de Primăria Sectorului 4 arată că actuala construcția are peste 80 ani și este în pericol de prăbușire.

„Ținând cont de faptul că, în urma expertizei efectuate de subdiviziunea administrativ-teritorială Sectorul 4 al Municipiului București, a rezultat că structura de rezistență a planșeului Unirii, situat în Municipiul București, zona Piața Unirii și care acoperă râul Dâmbovița între intersecția dintre străzile Căldărari, Halelor și Bulevardul Dimitrie Cantemir, prezintă o serie de degradări la elementele structurale, care pot avansa rapid și care impun o serie de lucrări de intervenție pentru a evita un eventual colaps nedorit al structurii, sau a unor părți din aceasta, luând în considerare faptul, că planșeul Unirii se află într-o zonă centrală, intens circulată, în vederea evitării producerii unor consecințe grave cu privire la viața și integritatea fizică a populației, ce ar rezulta din colapsul planșeului sau al unor părți din acesta, autoritatea contractantă a initiat prezenta procedură”, este descrierea licitației.

Citește și despre următorul subiect: Daniel Băluță dă startul căsătoriilor în aer liber. Taxa pe care locuitorii sectorului 4 trebuie să o achite pentru o astfel de cununie civilă

Planșeul de acoperire din Piața Unirii
Planșeul de acoperire din Piața Unirii

Finanțarea contractului pentru lucrările de la Piața Unirii vine, în mare parte, de la Guvern. Totodată, măsurile de reabilitare și consolidare se vor întinde pe 33 luni și se vor realiza în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și Primăria Generală, prin Administrația Străzilor, conform unei decizii a Consiliului General.

„În mai puțin de un an de zile de la luarea în administrare a Pasajului Unirii și a Planșeului Unirii, cele două obiective strategice de infrastructură ale Capitalei, Sectorul 4 al Municipiului București a lansat procedura de licitație publică în vederea desemnării operatorului/operatorilor economici care urmează să proiecteze și să refacă din temelii Planșeul Unirii (construcția de beton ce acoperă cea mai parte a Pieței Unirii) și, totodată, să consolideze Pasajul Unirii”, arată un comunicat transmis de Băluță.

Edilul a precizat că lucrările efectuate la Piața Unirii vor avea în vedere atât refacerea completă a planșeului, cât și înlocuirea structurii existente cu una nouă, performantă și modernă. În ceea ce privește Pasajul Unirii, este nevoie de reabilitarea și consolidarea structurii de rezistență a acestuia, prin refacerea integrală a celei prezente, dar și prin cămășuirea și armarea pereților actuali.

„Totodată, în paralel, în cadrul lucrărilor mai sus menționate, întreaga zonă de suprafață va fi reamenajată peisagistic, cu spații verzi, piațete, zone pietonale și alte soluții inovative, care să transforme arealul într-un reper urban pentru București, cât mai atractiv, atât din punct de vedere al interacțiunii sociale și al petrecerii timpului liber, cât și turistic”, mai arată comunicatul primarului de la Sectorul 4.

Vezi și: Buget record pentru Sectorul 4! În 2023 primăria va avea la dispoziție 3,4 miliarde de lei