- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Profesorii au în plan să blocheze anul școlar. „Solicitările au rămas fără rezolvare, iar Executivul intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ”

28 Apr, 21:19 • Bumbeneci Diana
Ligia Deca vorbește despre riscul unor greve care să blocheze anul școlar. Oficialul susține că Ministerul este de partea profesorilor în demersul lor de salarizare decentă.
Profesorii au în plan să blocheze anul școlar. „Solicitările au rămas fără rezolvare, iar Executivul intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ”

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a ieșit public cu noi declarații legate de situația fără precedent din învățământ, creată de dascălii nemulțumiți de salarii care amenință că vor încheia anul școlar mai devreme dacă nu le sunt luate în considerare doleanțele. Ligia Deca susține că împreună cu sindicatele profesorilor se vor găsi „soluţiile necesare” pentru ca anul şcolar să fie încheiat „în condiţii bune”, anunță Agerpres.

Profesorii au în plan să încheie anul școlar mai devreme

„Eu am mare încredere că se vor găsi soluţiile necesare pentru ca anul şcolar să fie încheiat în condiţii bune. Am ţinut legătura constant cu liderii federaţiilor sindicale. De asemenea, împreună cu ei, noi am elaborat o serie de propuneri de grile de salarizare în conformitate cu principiul ca salariul debutantului, baza salarizării, este salariul mediu pe economie. Le-am transmis către Ministerul Muncii, care este acum în proces de realizare a legii salarizării unice”,a spus Deca, la Biblioteca Naţională a României, conform sursei citate.

Vezi și: Deși elevii sunt pregătiți din ce în ce mai slab, profesorii au ieșit din nou în stradă! Protestatarii cer salarii mai mari

Ligia Deca, Ministrul Educației, despre problemele legate de anul școlar
Ligia Deca, Ministrul Educației, despre problemele legate de anul școlar

Ministrul a adăugat că instituţia pe care o conduce „susţine profesorii în demersul lor de salarizare decentă”.

„Considerăm că este esenţial, pentru a atrage cadre didactice calificate, performante şi pentru a motiva dascălii care sunt acum în şcoli să-şi desfăşoare activitatea cu succes”, a încheiat Ligia Deca.

Sindicatele din Educaţie au demarat strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale, având în vedere că „solicitările lor au rămas fără rezolvare, iar Executivul intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ”.

Citește și: Analfabetismul, „tratat” cu vacanțe pe bandă rulantă! Deși sistemul de educație este la pământ, elevii și profesorii primesc o nouă vacanță, diferențiată, pe județe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult