- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Profesorii nu cred în balivernele Guvernului și amenință cu mega-protestul din 9 iunie. Greva continuă „Nu renunțăm la proteste!”

08 Jun, 14:14 • Constantin Cristina
Profesorii s-au săturat de promisiunile Guvernului, așa că au decis să nu mai creadă și să continue greva. Sindicatele din Educație amenință cu un mega-protest pe 9 iunie, vineri, în Capitală.
Profesorii nu cred în balivernele Guvernului și amenință cu mega-protestul din 9 iunie. Greva continuă „Nu renunțăm la proteste!”

Profesorii nu mai cred în minciunile propuse de Guvern, cum ar fi adoptarea unui Memorandum care să prevadă noile grile salariale din Educație, a transmis gandul.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Ligia Deca, modificări cu privire la încheierea anului școlar. Elevii vor avea situația școlară încheiată cu mai puține note

Profesorii nu cred în balivernele Guvernului și amenință cu mega-protestul din 9 iunie. Greva continuă „Nu renunțăm la proteste!”

Așadar, sindicatele din Educație pun piciorul în prag și organizează un miting, pe 9 iunie, în București, unde sunt așteptate peste 20.000 de cadre didactice.

Cadrele didactice nu renunță la grevă până nu vor obține ce vor. Se află în grevă generală de trei săptămâni și spun că vor să meargă mai departe pentru a soluționa problema.

„Nu renunţăm la proteste! Peste 20.000 de oameni sunt aşteptaţi mâine, 9 iunie 2023, începând cu ora 11:00, în Piaţa Victoriei! Împreună vom pleca spre Palatul Cotroceni!”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

grevă
grevă

Profesorii au dat anunțul privind mega-protestul, în timp ce Guvernul a spus că adoptă astăzi, 8 iunie, Memorandumul pentru Adoptarea unor principii generale în vederea îmbunătățirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic din sistemul național de învățământ și valorizarea carierei didactice.

„Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de joi, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, a anunțat Guvernul.

Nicolae Ciucă a inițiat decizia, în urma unei convorbiri telefonice cu reprezentanții sindicatelor din Educație, pentru Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării.

Alte articole: Situație fără precedent! Se amână probele de competență la Bacalaureat! Perioada pentru încheierea mediilor se prelungește până pe 13 iunie