- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo 6 iunie 2024: Ce vreme va fi astăzi în toată țara

06 Jun, 05:34 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo 6 iunie 2024. Află ce surprize ne rezervă această zi de vară și cum să te pregătești pentru condițiile meteorologice specifice fiecărei regiuni.
Prognoza meteo 6 iunie 2024: Ce vreme va fi astăzi în toată țara

Meteo 6 iunie. Conform ANM, România va avea o zi predominant caldă, cu temperaturi în creștere în comparație cu zilele precedente, în special în vestul țării. Orașele din sudul și sud-estul țării vor menține o atmosferă călduroasă, specifică acestei perioade din an. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, condițiile meteorologice vor deveni mai instabile în anumite zone.

Meteo România

În regiunile sud-estice și în zonele montane, cerul se va înnora treptat și se vor înregistra averse, însoțite de descărcări electrice și rafale scurte de vânt. De asemenea, în restul teritoriului, aceste fenomene vor apărea doar izolat. Cantitățile de apă pot depăși 10-15 l/mp într-un interval scurt, iar local sunt posibile căderi de grindină. Așadar, este recomandat să aveți la îndemână o umbrelă și să fiți atenți la condițiile din zona în care vă aflați.

Valorile termice maxime de astăzi se vor încadra între 25 și 33 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o zi călduroasă în multe părți ale țării. Minimele nopții vor fi variabile, cu valori cuprinse între 9-10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20-21 de grade pe litoral. Așadar, pentru cei care se află la munte, se recomandă îmbrăcăminte adecvată pentru temperaturi mai scăzute, în timp ce pe litoral, o ținută lejeră de vară va fi suficientă.

Citește și: Cu ce scumpiri se vor confrunta românii începând cu iunie? Adrian Negrescu: „Apare și o taxă nouă”

meteo 6 iunie
meteo 6 iunie

Meteo 6 iunie București

Capitala va avea parte de o zi călduroasă, cu cer variabil. Pe parcursul nopții, cerul va fi mai mult senin, însă după-amiaza sunt posibile înnorări, averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, oferind un ușor confort termic. Temperaturile maxime în București vor atinge aproximativ 32 de grade Celsius, iar minimele vor oscila între 16 și 19 grade Celsius. Este o zi ideală pentru activități în aer liber, cu condiția să fiți pregătiți pentru eventualele averse.

„Având în vedere prognoza meteo, este recomandat să fiți pregătiți pentru variațiile de temperatură și fenomenele meteorologice locale. Dacă aveți planuri în aer liber, este bine să luați în considerare posibilitatea de a vă adăposti în cazul apariției averselor sau furtunilor de scurtă durată. De asemenea, hidratarea este esențială în zilele călduroase, așa că asigurați-vă că aveți la îndemână apă și protecție solară adecvată”, anunță specialiștii în meteorologie.

Citește și: Au intrat în circulație noile bancnote. Cum arată banii cu care vor putea plăti anumiți români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult