- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu ce scumpiri se vor confrunta românii începând cu iunie? Adrian Negrescu: „Apare și o taxă nouă”

05 Jun, 17:27 • Bumbeneci Diana
Primele scumpiri care îi vor lovi pe români luna aceasta. Analistul economic Adrian Negrescu anunță că apare și o taxă nouă.
Cu ce scumpiri se vor confrunta românii începând cu iunie? Adrian Negrescu: „Apare și o taxă nouă

Scumpiri peste scumpiri vara aceasta. Creșterea salariului minim va duce și la creșterea prețurilor, avertizează analiștii economici. Așa cum era de așteptat, orice majorare de venituri salariale va duce la scumpiri ale alimentelor, carburanților, medicamentelor etc.

Cu ce scumpiri se vor confrunta românii

Începând cu 1 iulie 2024 vor creșe accizele la carburanți. Benzina se va scumpi cu 43 de bani/ litru, iar motorina cu 39 de bani/ litru. La ora actuală, conform peco-online, un plin de 50 de litri, de benzină, ne costă, 347,5 lei, în condițiile în care litru de benzină este astăzi 6,95 lei. De la 1 iulie, când benzina va fi 7.38 de lei/ litru, un plin de 50 de litri ne va costa 369 de lei.

În acest context, Adrian Negrescu, consultant economic Frames, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre scumpirile care vor urma după această decizie a Guvernului.

Citește și: Calendar 5 iunie. Care au fost cele mai mari evenimente petrecute și ce mari personalități s-au născut în această zi

Adrian Negrescu, despre scumpiri

„În primul rând vom vedea carburanții cu peste 7 lei/ litru, începând cu 1 iulie. Mai departe, bineînțeles, aceste scumpiri ale carburanților se vor traduce în scumpiri ale serviciilor, produselor alimentare. Încă un puseu de inflație pe care nu ni-l doream, dar care din păcate va trebui să îl suportăm începând din această vară.

De la 1 iulie crește și salariu minim pe economie. Apare și o taxă nouă, taxa pe veniturile nedeclarate. Toate aceste lucruri, puse cap la cap, vor duce la mari probleme în economie, pentru că numai creșterea salariului minim va aduce în plus niște costuri și niște prețuri mai mari pentru tot ceea ce consumăm noi. Noi din păcate suntem campioni europeni la creșteri de prețuri, pentru a cincea lună la rând, începând cu luna iulie”, a spus consultantul economic.

Vezi și: Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult