- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo. Meteorologii ANM anunță că vremea se schimbă brusc. Un ciclon polar vine peste România

29 Aug, 08:35 • Lupu Alexandra
Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical în România.
Prognoza meteo. Meteorologii ANM anunță că vremea se schimbă brusc. Un ciclon polar vine peste România

Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical în România, informează stiripesurse.ro. Un ciclon polar lovește în plin, iar temperaturile scad drastic.

Meteo 28 august 2023

Începând cu finalul lunii august și începutul lunii septembrie, temperaturile caniculare devin istorie. România va fi lovită din plin de un ciclon polar, astfel, meteorologii se așteaptă la o scădere bruscă a temperaturilor. În majoritatea zonelor din țară vor exista furtuni extrem de puternice. La începutul lunii septembrie, 1-2, temerapeturile nu vor depăși 26 – 26 de grade Celsius. După data de 3 septembrie, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei. Mai exact, vom fi maxime de 27 – 29 de grade Celsius. Vremea va fi caldă în primele zile ale lunii septembrie în zonele montane, cu maxime de 24 – 25 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea, ajungând la 16 – 20 de grade Celsius până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vezi și: Cât costă și ce actele sunt necesare pentru a obține un pașaport de călătorie pentru copil

Vremea în fiecare regiune a țării

Banat

În zilele de 29 și 30 august, temperatura va scădea treptat spre 30 – 32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, vremea se va răcori, dar media valorilor diurne va ajunge la 26 – 27 de grade Celsius. După data de 3 septembrie, vor exista oscilații termice, dar media maximelor va fi apropiată de normalul perioadei (27 – 29 grade Celsius). Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade.

Crișana

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 38 de grade. Ulterior, vremea se va răcori treptat. La sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 26 – 27 de grade. Media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va fi în general de 27 – 28 de grade după data de 3 septembrie. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade.

Transilvania

Cea mai mare parte a regiunii va fi cuprinsă de caniculă și disconfort termic accentuat în zilele de 28 și 29 august. Media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 36 de grade. Ulterior, vremea se va răcori treptat. La sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie), media va ajunge la 24 – 25 grade. Mai mult decât atât, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade după data de 3 septembrie.

Maramureș

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. Ulterior, vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 de grade. Se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26 – 27 de grade după data de 3 septembrie.

Moldova

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 36 și 38 de grade. Ulterior, vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 – 26 de grade. Se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26 – 28 de grade după data de 3 septembrie.

Dobrogea

În zona continentală a Dobrogei, în zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va fi în jurul a 34 de grade, apoi aceasta va scădea spre 30 – 32 de grade și va caracteriza până la 1 septembrie o vreme călduroasă. Se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 – 29 de grade începând cu data de 3 septembrie.

Meteo: România, lovită de un ciclon polar
Meteo: România, lovită de un ciclon polar

Muntenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va fi de 36 – 37 de grade, iar în 30 și 31 august aceasta va scădea spre 32 – 33 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Începând cu data de 1 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, de 28 – 30 de grade, apropiate de normalul perioadei.

Oltenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic. Media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. Cu toate acestea, în zilele de 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30 de grade. Până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie), se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26 de grade. Începând cu data de 3 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, de 28 – 29 de grade.

La munte

Vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, media temperaturilor maxime fiind de 24 – 25 de grade. În cele din urmă, vremea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16 – 20 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopțile ale lunii august, când media acestora va fi de 14 – 16 grade. În ceea ce privește perioada 29 august – 2 septembrie, vor exista intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ. Ploi se vor semnala și după data de 3 septembrie, avertizează meteorologii.

Citește și despre următorul subiect: Suma uriașă pe care a dat-o o româncă pentru asigurarea de călătorie. „Nu te bagă nimeni în seamă dacă nu ai bani”