- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo vara 2023. Când scăpăm de ploi, dar vom avea parte de caniculă severă. Urmează luni de vară cu temperaturi RECORD

24 Jun, 09:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii au emis o nouă prognoză meteo pentru lunile de vară. Vremea se menține instabilă, iar perioada următoare va aduce ploi și caniculă.
Prognoza meteo vara 2023. Când scăpăm de ploi, dar vom avea parte de caniculă severă. Urmează luni de vară cu temperaturi RECORD

Zilele de vară ce vor urma vor aduce o prognoză meteo destul de schimbătoare, anunță meteorologii în exclusivitate la România Tv. Vremea se va menține destul de caldă, însă nu scăpăm de ploi, căderi de grindină și intensificări ale vântului.

Prognoza meteo pentru următoarele luni de vară

În general, cele mai instabile luni din an sunt MAI – din perspectiva numărului mare de zile cu ploi si IUNIE – din perspectiva importantei cantitative a acestora!

Ultimele zile din luna iunie se vor încheia anul acesta cu ploi și temperaturi apropiate de cele normale, în această perioadă, după caniculă și disconfortul termic din următoarele 3 zile. Maximele termice vor ajunge la pragul de 37 de grade Celsius.

Ai mai putea citi și: Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

meteo vară 2023
meteo vară 2023

IULIE 2023. Pentru luna lui cuptor, prognoza meteo ne arată că această perioadă se va derula cu alternante termice. Vor fi perioade cu zile extrem de călduroase, dar și perioade cu zile mai reci. Perioadele cu caniculă, par sa fie destul de scurte, însa manifestările de instabilitate (averse, fulgere, tunete, vijelii, grindină) nu vor lipsi. Acestea ar urma sa fie mai prezente în jumătatea de nord a României și în zonele de deal și de munte, cu o frecvență mai mare de semnalare – în timp – în cursul după-amiezilor și al serilor.

AUGUST – din statisticile meteorologice, este cea mai stabilă lună din an cu vreme predominant frumoasă și foarte puține ploi. Semnalele sunt în acest sens pentru ultima luna a verii din acest an. Cel mai probabil, manifestări de instabilitate sa mai fie, temporar, în zona de răsărit a României si cu precădere în zona Moldovei. În condiții de mai multă insolație, vor fi zile cu temperaturi ridicate, iar regimul termic, din timpul nopților și al dimineților, va fi unul plăcut.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult