- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programe gratis de formare profesională pentru români. ANOFM, anunțul zilei

21 Feb, 15:48 • Bumbeneci Diana
Agenția Națională pentru Ocuparea forței de muncă din România anunță organizarea mai multor programe de formare profesională.
Programe gratis de formare profesională pentru români. ANOFM, anunțul zilei

Vești bune pentru români. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, chiar în luna martie, 130 programe de formare profesională pentru un număr de 1.950 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Cursurile din luna martie vor fi organizate Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.

ANOFM anunță noi cursuri de formare profesională

Potrivit unui comunicat al ANOFM, programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: „lucrător comercial – 142 persoane; competenţe cheie – comunicare în limba română – 140 persoane; competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 112 persoane; operator introducere, validare şi prelucrare date – 110 persoane; ajutor bucătar – 98 persoane; instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 90 persoane; îngrijitor spaţii verzi – 84 persoane; manichiurist – 62 persoane; coafor – 56 persoane; contabil – 51 persoane”.

Judeţele în care, în luna martie 2023, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi sunt Dâmboviţa (182 persoane), Suceava (126 persoane) şi Bucureşti (112 persoane).

Citește și: Tot mai mulți angajați străini în România. Polițiștii de la imigrări au emis în 2022 aproape 140.000 de cereri pentru avizul de angajare

Pentru românii care au nevoie de mai multe informații, aceștia se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Mai mulți angajați în România

În România, atunci când vine vorba despre numărul cetățenilor străini care lucrează din mediul exterior, În acest domeniu, în perioada de referinţă anunțată de reprezentanții IGI, au fost înregistrate 138.350 de cereri pentru eliberarea avizului de angajare. Sunt cu 132,2% mai multe decât în 2021.

ANOFM
ANOFM

Interesul pentru un loc de muncă în România este mai mare, în condițiile în care, potrivit analizei, din totalul cererilor înregistrate cărora li se adaugă și cererile de la finalul anului 2021 ce au rămas în curs de soluționare, se pare că au fost eliberate, în număr total, nu mai puțin de 108.930 avize de angajare. Este vorba despre 118,1% mai multe permise decât în anul 2021, precizează sursa citată.

Cât despre numărul contractelor de muncă, ministrul Muncii a confirmat că la ora actuală este un număr record de contracte de muncă în țara noastră. Este vorba despre nu mai puțin de 6.710.480 acte, lucru care ar arăta că măsura taxării contractelor part-time a avut un efect benefic pentru angajații ale căror contracte s-au transformat în unele cu normă întreagă.

Vezi aici întreaga informație: Milioane de români au un contract de muncă. Ministrul Budăi anunță câte persoane lucrează la ora actuală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult