- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul „Anghel Saligny” se dezvoltă! Ministerul Dezvoltării a semnat peste 1.100 de contracte de finanțare în valoare de 12 miliarde de lei

05 May, 13:26 • Constantin Cristina
Ministerul Dezvoltării a semnat peste 1.100 de contracte de finanțare în programul „Anghel Saligny”, în valoare de 12 miliarde de lei.
Programul „Anghel Saligny” se dezvoltă! Ministerul Dezvoltării a semnat peste 1.100 de contracte de finanțare în valoare de 12 miliarde de lei

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat 46 de contracte noi de finanțare, având un total de peste 1.100 de contracte prin programul „Anghel Saligny”, a informat digi24.ro.

Vezi și: Au venit banii pentru 8 obiective finanţate prin Programul „Anghel Saligny”. 12.513.479 lei vor merge către beneficiari

Programul „Anghel Saligny” se dezvoltă! Ministerul Dezvoltării a semnat peste 1.100 de contracte de finanțare

Programul Național de Investiții are contracte în valoare de 396.146.692,48 de lei, a anunțat vineri Ministerul Dezvoltării într-un comunicat. Documentele au ca obiectiv reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea rețelelor de utilități publice, adică alimentare cu apă, canalizare menajeră și iluminat public stradal, amenajări pietonale, realizarea unor piste pentru bicicliști, precum și construirea sau consolidarea unor poduri, potrivit comunicatului.

Cseke Attila, despre programul Anghel Saligny
Cseke Attila, despre programul Anghel Saligny

 

 

După cum este cunoscut, prin Programul Național de Investiții, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Cu ultimele proiecte semnate, numărul contractelor încheiate până în prezent în cadrul Programului Naţional de Investiţii se ridică la 1.116, valoarea totală a acestora fiind de peste 12,2 miliarde de lei, a precizat ministrul Cseke Attila în comunicatul citat.

La finalul lunii aprilie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat că a virat suma de 42.805.894,46 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 32 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Alte articole: Guvernul împiedică proiectele lui Nicușor Dan. Din cele 38 de cereri de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” depuse de Primăria Capitalei, Executivul nu a aprobat nici unul