- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 merge ca pe roate! Fondurile pentru Muntenia s-au epuizat astăzi în patru minute!

14 Jun, 21:33 • Constantin Cristina
Bugetul „Casa Verde Fotovoltaice” pentru Muntenia s-a epuizat astăzi în timp record. Peste 280 de milioane de lei au fost alocate în șapte județe.
Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 merge ca pe roate! Fondurile pentru Muntenia s-au epuizat astăzi în patru minute!

România se umple de panouri fotovoltaice! În cazul Munteniei, nu mai sunt fonduri. Bugetul s-a epuizat într-un timp record, potrivit observatornews.ro. Peste 280 de milioane de lei au fost alocate în 7 județe, iar bugetul a fost epuiza astăzi în doar patru minute.

„Peste 14.000 de locuinţe din Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova și Teleorman vor avea panouri solare instalate cu subvenţie de la stat. Fondurile s-au epuizat, însă, rapid. În medie, s-a dat un milion de lei pe secundă. Recordul aparţine, însă, românilor din regiunea Centru: 245 de milioane de lei au fost rezervate în trei minute acum trei săptămâni”, spune reporterul sursei citate.

„Statul oferă 20.000 de lei pentru fiecare proiect, iar beneficiarul contribuie cu 2.000 de lei. Săptămâna viitoare se înscriu în proiect locuitorii din regiunea sud-vest şi vest. Puterea panourilor fotovoltaice de pe acoperişuri a crescut cu 49% anul trecut în lume. 10 ţări din Europa apar în topul mondial. Ungaria, de exemplu, este acolo. România, nu”, adaugă reporterul sursei citate.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023
Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023

Anul acesta au fost foarte mulți români care au dorit aplicația informatică. Din acest motiv a fost lansată sesiunea de înscriere în opt etape.

Peste 250 de companii specializate în instalarea de panouri fotovoltaice s-au înscris până în acest moment în noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, ce a demarat pentru persoanele fizice pe data de 19 mai, cu etapa de înscriere în platforma informatică, a declarat, pe 9 mai, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, buget de 1,75 miliarde de lei

„Având în vedere importanţa programului din punct de vedere al politicilor de protecţie a mediului şi interesul major manifestat de cetăţeni, Administraţia Fondului pentru Mediu a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanelor fizice la program, prin elaborarea unei noi aplicaţii informatice. Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicaţiei informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicaţiei informatice.

Ne dorim ca programul să fie un real succes şi să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-şi reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 de sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanţare organizate până acum”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Alte articole: Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Începe goana după ajutorul de 20.000 de lei de la stat