- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Casa Verde Fotovoltaice începe mâine. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte cele 90.000 de gospodării beneficiare

22 Jan, 23:23 • Adrian Popovici
Administrație Fondului pentru Mediu (AFM)  informează că Programul Casa Verde Fotovoltaice își va relua activitatea marți, începând cu ora 10:00. Potențialii beneficiari pot alege un instalator pentru implementarea proiectului. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis că într-un interval foarte scurt, aproximativ 90.000 de locuințe din România vor avea parte de o reducere a facturilor la energia electrică.
Programul Casa Verde Fotovoltaice începe mâine. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte cele 90.000 de gospodării beneficiare

Administrație Fondului pentru Mediu (AFM)  informează că Programul Casa Verde Fotovoltaice își va relua activitatea marți, începând cu ora 10:00. Potențialii beneficiari pot alege un instalator pentru implementarea proiectului. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis că într-un interval foarte scurt, aproximativ 90.000 de locuințe din România vor avea parte de o reducere a facturilor la energia electrică, transmite Antena 3 CNN.

Programul Casa Verde Fotovoltaice, care vizează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și livrarea surplusului în rețeaua națională, va fi deblocată începând cu data de 23 ianuarie 2024, la ora 10:00, conform unui comunicat de presă emis de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Aplicaţia Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00”, a transmis Adminsitraţia Fondului pentru Mediu, într-un comunicat de presă.

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice 2024. Noi detalii pentru românii care vor panouri solare în noul an

Ce condiții trebuie să respecte cei care participă la Casa Verde Fotovoltaice?

Cei care participă la acest program și care nu au ales un instalator până la momentul suspendării Programului  Casa Verde Fotovoltaice au acum o perioadă de cel mult 90 de zile pentru a selecta un instalator validat. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul AFM la adresa www.afm.ro.

„În cadrul aplicaţiei va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validaţi de către Administraţia Fondului pentru Mediu. În acest termen, instalatorii selectaţi au obligaţia efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum şi aprobarea solicitanţilor eligibili, în condiţiile şi termenele stabilite prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 1063/2023”, se arată în comunicatul despre Programul Casa Verde Fotovoltaice.

Dacă o solicitare trebuie să revină la stadiul „în verificare conformitate şi eligibilitate” din cauza unei rezoluţii eronate emise de instalatori în aplicaţie, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, un termen de maxim 5 zile este stabilit, începând cu data de 23 ianuarie 2024. În acest interval, instalatorii au obligația să remedieze aceste situaţii.

„În cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în același timp, energie curată, fără emisii și poluare.

Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potențiali beneficiari din ediția din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar și alte programe de finanțare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România, a transmis ministrul Mediului”, Mircea Fechet.

Te-ar putea interesa și: “Casa Verde Fotovoltaice”, pagube de 12 milioane euro pentru beneficiari! Când va fi deblocat programul