- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul de lucru de patru zile pe săptămână începe să se aplice deja în România! O bancă a adoptat noul program. Iată ce spun angajații

22 May, 20:53 • Constantin Cristina
O bancă din România a trecut la programul de lucru de patru zile pe săptămână. Iată cum văd angajații acest program de lucru.
Programul de lucru de patru zile pe săptămână începe să se aplice deja în România! O bancă a adoptat noul program. Iată ce spun angajații

O bancă din România a abordat programul de patru zile pe săptămână, program care să fie din ce în ce mai dorit de către angajați, a transmis antena 3 CNN.

Angajații care au testat acest program se declară mulțumiți, cu trei zile libere, au mai mult timp, atât pentru ei, cât și pentru cei din jur, familie, prieteni.

Citește și: Încă un oraș adoptă munca de 4 zile. Programul intră în vigoare în această vară 

Programul de lucru de patru zile pe săptămână începe să se aplice deja în România

Acest program presupune ca angajații să lucreze o oră în plus pe lângă programul standard și nu vor lucra cinci zile pe săptămână, ci patru zile și vor avea trei zile de weekend.

De asemenea, angajații pot alege să plece la jumătatea programului în a cincea zi sau să aibă o zi complet liberă o dată la două săptămâni.

Nouă din zece angajați spun că acest program le-a îmbunătățit foarte mult sănătatea emoțională și sunt bucuroși că pot dedica mai mult timp pasiunilor, dar și familiei.

Tot mai multe orașe adoptă lucrul de 4 zile. Angajații din Wedel din districtul Pinneberg vor putea începe weekendul de joi după-amiază. Orașul Wedel dorește să permită angajaților săi să lucreze patru zile pe săptămână, acesta fiind prima localitate din Germania care introduce săptămâna de muncă de patru zile.

Programul de patru zile de lucru
Programul de patru zile de lucru

„Datorită acestui model, orașul Wedel este prima municipalitate din Germania care aduce noi modele în flexibilizarea muncii”, este un anunț postat pe site-ul orașului.

„În doar două-trei luni, dorim să permitem tuturor să lucreze o săptămână de patru zile. Fără nicio modificare a salariului”, a declarat managerul de resurse umane Jörg Amelung.

„Săptămâna completă de lucru, fie că este de 20, 35 sau 41 de ore, va fi repartizată pe patru zile acolo unde este posibil și de dorit din motive de afaceri”, a precizat Amelung.

Un purtător de cuvânt al orașului a declarat că autoritățile au aprobat planul la ședința consiliului de săptămâna trecută. În prezent, se lucrează la pregătirea contractului de prestări servicii necesar ca bază legală. Săptămâna de lucru de patru zile urmează să intre în vigoare în două luni. În principiu, toți cei aproximativ 430 de angajați ar putea beneficia de el.

„Presupunem că aproximativ 80% dintre angajați, dacă își exprimă o astfel de dorință, vor folosi modelul dezvoltat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Alte articole: Veste bună pentru angajații români! O companie introduce programul de muncă cu 4 zile pe săptămână