- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Metrorex pentru Paște și 1 mai. A fost lansat și un nou avertisment: „Este strict interzis”

30 Apr, 14:10 • Bumbeneci Diana
Cum va circula metroul în perioada zilelor libere de 1 Mai şi în noaptea de Înviere? Metrorex are și un avertisment: 'Este strict interzis'.
Programul Metrorex pentru Paște și 1 mai. A fost lansat și un nou avertisment: „Este strict interzis”

Metrorex anunță program special de Paște. Instituția subordonată Ministerului Transporturilor a anunțat noul program pentru perioada sărbătorilor.

Programul Metrorex

Trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00, în noaptea de Înviere, la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de aproximativ 20 de minute, potrivit Metrorex, care a făcut public programul pentru zilele libere din perioada următoare.

Conform Metrorex, în perioada 1 – 6 mai, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale.

În noaptea de Înviere, 04/05 mai, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00, la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de aproximativ 20 de minute.

În situaţia înregistrării unor fluxuri mai mari de călători vor fi introduse în circulaţie trenuri suplimentare, precizează compania.

„Menţionăm că accesul în metrou cu foc deschis (lumânări aprinse, candele aprinse, etc) este strict interzis pentru evitarea oricăror evenimente nedorite”, transmite Metrorex.

Ce salarii au angajații Metrorex în 2024
În 2023, angajații Metrorex aveau un salariu mediu brut de 11.330 de lei, adică luau 6.628 de lei în mână, salariu net.

În urma unor negocieri, salariul a crescut cu 13%.

„Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă, și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor.

Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii, sau bonurile de masă.

Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a declarat, pentru Gândul, Mihai Barbu, președinte CA Metrorex.

Negocierile au avut loc în toamna anului trecut, iar după acestea, salariul angajaților Metrorex a crescut la 12.803 lei brut, adică 7.490 de lei net.

Astfel, un angajat Metrorex câștigă, în medie, 7.500 de lei în mână. Totuși, angajații au parte și de bonuri de masă și bani de concedii.

Salariile depind foarte mult și de vechime, dar și de funcția deținută în cadrul Metrorex. Șefii de servici, consilierii directorului general, administratorii bazei de date sau lăcătușii iau salarii diferite.

Ai mai putea citi: Meteo Paște 2024. A fost actualizată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult