- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Rabla Local 2023. Ce a pățit un șofer din Corbeanca atunci când a vrut să își dea mașina în schimbul voucherului de 3.000 de lei

01 Aug, 13:32 • Bocioacă Bianca
Rabla Local 2023. Doar 500 de primării s-au înscris anul acesta în programul prin care Guvernul vrea să elimine mașinile vechi de pe șosele. Ce a pățit un șofer din Corbeanca care a brut să își dea mașina pentru voucherul de 3.000 de lei.
Programul Rabla Local 2023. Ce a pățit un șofer din Corbeanca atunci când a vrut să își dea mașina în schimbul voucherului de 3.000 de lei

Programul Rabla Local 2023, un eșec de necontestat. Se pare că, nu toți românii care au o mașină mai veche de 15 ani pot primi voucherul de 3.000 de lei de la stat. Mulți primari susțin că nu au au findurile necesare pentru a supirta 20% din prima de casare, potirivt observatornews.ro.

Marian, un bărbat din Corbeanca, abia aștepta să scape de mașina veche pe care o ține în curte de 20 de ani, dar nu a avut prea mult noroc.

Ne cere să consultăm lista respectivă. Am consultat lista şi am observat că localitatea mea nu este înscrisă în program. Dacă am putea să aplicăm cu toţii, o să fie bine pentru toată lumea. În momentul de faţă, nu am ce să fac, nu am decât să aştept. Alte opţiuni nu ma avantajează să o dau”, a declarat acesta, pentru sursa citată.

Citește și: Programul Rabla Local 2023. Peste 600 de persoane au aplicat în primele ore pentru a primi 3.000 lei pentru mașinile vechi. Românii au avut probleme la înscriere

Programul Rabla Local a fost tulburat și de blocarea site-ului Administrației de Mediu, unde se fac înscrierile. La ora 10 dimineața, când s-a dat sttartul, mii de români nu au putut accesa site-ul.

„Cred că în 2 ore am reuşit. Şi am înscris maşina. În jur de 12:00 am reuţit să o înregistrez. Îmi dădea inclusiv că site-ul este în construcţie”, a declarat o șoferiță.

 Programul Rabla Local se chinuie să răzbească din toamna anului trecut

Programul a fost demarat în toamna anului trecut, dar nu a funcționat pentru că primarii nu au vrut să contribuie cu 20% din primă. Persoanele care duc la casare o mașină și primesc voucherul de 3.000 de lei nu mai au voie să își cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare sub Euro 5.

Citește și: Rabla local 2023. Bani de la Primărie pentru maşinile vechi. AFM anunță condițiile de înscriere în program

 

Nici de această dată nu s-au înscris toate primăriile. La nivelul Capitalei, sectoarele 1 și 4 nu au vrut să participe la această sesiune.

Noi avem o problemă foarte mare în România cu poluarea atmosferică. O mare parte din această poluare, mai ales în zona urbană, provine din trafic care înseamnă pe de-o parte maşini poluante, mai poluante decât ar trebui şi pe de altă parte, căi de rulare insuficient curăţate”, a declarat Raul Pop, activist de mediu.

Persoanele fizice se pot înscrie în Programul Rabla Local până pe 31 august sau până când se termină bugetul primăriei. Valoarea proiectului este de 240 de milioane de lei.