- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Rabla Local 2023. Peste 600 de persoane au aplicat în primele ore pentru a primi 3.000 lei pentru mașinile vechi. Românii au avut probleme la înscriere

31 Jul, 13:53 • Lupu Alexandra
Românii au luat cu asalt programul Rabla Local. Peste 600 de persoane s-au înscris în primele ore. Aplicația a avut mai multe probleme.
Programul Rabla Local 2023. Peste 600 de persoane au aplicat în primele ore pentru a primi 3.000 lei pentru mașinile vechi. Românii au avut probleme la înscriere

Programul Rabla Local a început cu stângul. Din cauza numărului mare de accesări, înscrierea s-a desfășurat mai lent, informează mediafax.ro.

Rabla Local 2023

Până la ora 11:00, peste 600 de români s-au înscris în programul Rabla Local 2023 prin intermediul aplicației. Din cauza numărului mare de accesări, înscrierile s-au realizat cu dificultate, într-un ritm mai lent. La ora 12:00 erau înscriși în program deja 3055 de români, conform economedia.ro.

Administrația Fondului pentru Mediu anunța că echipa IT lucrează pentru funcționarea în parametri normali ai aplicației în cel mai scurt timp cu putință. La ora actuală, se pare că platforma funcționează normal, astfel, românii interesați pot primi 3.000 de lei pentru casarea mașinilor vechi prin programul Rabla Local.

Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care prețul mașinilor second hand a ajuns la un nivel istoric în România. Autoturismele sunt tot mai scumpe

„Echipa IT din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu lucrează pentru funcționarea în parametri normali ai aplicației în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul AFM.

Rabla Local
Rabla Local

Persoanele fizice se pot înscrie în programul Rabla Local începând de astăzi, 31 iulie, până pe data de 31 august 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT). Înscrierile se realizează prin intermediul aplicației informatice.

Pentru a obține instrucțiuni pentru înscrierea persoanelor fizice în program, este necesară accesarea site-ului AFM (https://afm.ro). Contul utilizatorilor pentru persoanele fizice trebuie creat înainte de înscrierea în aplicație. Dacă există un cont deja creat, el este valabil doar dacă a fost folosit în cadrul unui program destinat persoanelor fizice.

„Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT), prin intermediul aplicației informatice.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită”, transmite AFM.

Vezi și: Un nou record pentru România! Statul român este campion la vânzările de mașini diesel în UE