- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul „Rabla Local” a fost prelungit. Românii pot primi în continuare suma de 3.000 de lei pentru mașinile vechi

30 Aug, 08:57 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru români. Programul „Rabla Local” a fost prelungit.
Programul „Rabla Local” a fost prelungit. Românii pot primi în continuare suma de 3.000 de lei pentru mașinile vechi

Programul „Rabla Local” a fost prelungit. Românii pot primi în continuare suma de 3.000 de lei pentru mașinile vechi, informează Ziarul Financiar.

Programul „Rabla Local” a fost prelungit

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat în urmă cu puțin timp prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului în ceea ce privește casarea mașinilor uzate, Rabla Local. Românii interesați se pot înscrie în program până pe data de 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărui unități administrativ-teritoriale. Instrucțiunile în ceea ce privește înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Vezi și: Noile mașini care se vând ca pâinea caldă! Un nou producător lovește puternic piața

La nivelul fiecărui cont se pot realiza înscrieri aferente unui singur CNP. O persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație. Românii trebuie să se domicileze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale ale mașinii uzate pentru care solicită finanțare. Totodată, aceștia trebuie să efectueze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare cu AFM. Primăriile care participă în cadrul programului sunt listate aici: https://www.afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/lista_uat_program_rabla_local. pdf.

După înscriere, AFM va transmite lista românilor care s-au înscris către primăriile participante în cadrul programului Rabla Local. Ulterior, persoanele fizice în cauză vor transmite documentele, respectând procedurile interne. După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, românul va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală mașina uzată și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei. Din suma menționată, 2.400 sunt alocați din Fondul pentru mediu și 600 sunt susținuți din bugetul local de stat.

Rabla Local
Rabla Local

„În atenția persoanelor fizice care doresc înscrierea în cadrul programului Rabla local!

  1. Conturile de utilizator trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utlizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utlizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP.

  2. Persoana fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

  3. Persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehicului uzat pentru care solicită finanțare.

  4. Persoana fizică se va înscrie în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM.

  5. După înscriere, AFM transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile partcipante în cadrul Programului.

  6. Persoana fizică transmite documente, conform procedurii interne a primăriei; procedura va fi publicată pe pagina de internet a acesteia”, transmite AFM.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Noua metodă de spargere a maşinilor parcate în Bucureşti. Cum au furat trei bărbaţi aproape 200.000 de euro