- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect Casa Verde Fotovoltaice. Când începe noua ediție de finanțare

15 Feb, 12:34 • Stefan Simion
O nouă ediție de finanțare pentru proiectul Casa Verde Fotovoltaice va începe în scurt timp. Iată care sunt îmbunătățirile de care se bucură programul.
Proiect Casa Verde Fotovoltaice. Când începe noua ediție de finanțare

Vești bune pentru românii interesați de proiectul Casa Verde Fotovoltaice! O nouă ediție de finanțare va începe cât de curând, citează economedia.ro.

Interesul pentru instalarea sistemelor de încălzire care folosesc energie regenerabilă este unul din ce în ce mai mare. Acest concept este unul suficient de abordat pe piața imobiliară, astfel, mai multe persoane au descoperit ce înseamnă să locuiești într-o „casă verde” și cum reușeșe aceasta să reducă costurile.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) vine cu vești bune pentru oamenii care vor să se înscrie în cadrul proiectului. O nouă ediție de finanțare va începe în scurt timp, cu mult mai multe îmbunătățiri decât în sesiunile anterioare, și de asemenea, cu o majorare a bugetului alocat.

„AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp. După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentru anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, declară reprezentanții AFM.

Vezi și: 39.309 de români au obţinut finanţare în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Tanczos Barna: „Nu ne oprim aici”

Schimbările aduse în programul Casa Verde Fotovoltaice

Informațiile ne arată că programul va suferi câteva modificări esențiale pentru buna funcționare a proiectului. Angajații AFM vor avea în vedere proiectarea, dezvoltarea, evaluarea și implementarea unui nou sistem, care să contribuie la gestionarea și simplificarea înscrierii participanților în program.

Salariații AFM vor avea în vedere monitorizarea fiecărei situații. Datele și constatările prezentate de persoanele responsabile pot duce la o evoluție semnificativă a programului.

fotovoltaice
fotovoltaice

Ministrul Mediului a confirmat că se ia în considerare analiza digitală a dosarelor depuse în acest proiect. Acest lucru înseamnă că, în momentul în care platforma este lansată, dosarele persoanelor interesate vor fi analizate pe loc. Acest lucru ar preveni situațiile în care oamenii ar aștepta răspunsul un timp îndelungat.

Ediția trecută, unele persoane au așteptat chiar și un an de zile până au primit o soluționare a cererii lor din partea reprezentanților AFM. Aceasta este prima încercare de digitalizare a programului, iar așteptările sunt unele mari. Proiectul este unul de succes. Bugetul alocat a fost majorat, astfel, suma alocată persoanelor interesate este în valoare de până la 3 miliarde de lei. Noua ediție poate finanța 150.00 de beneficiari și va începe în martie.

Te-ar putea interesa și: Programele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, schimbări majore. Anunţul ministrului Tánczos Barna

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult