- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, schimbări majore. Anunţul ministrului Tánczos Barna

20 Oct, 23:51 • Anghel Oana
Programele Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice au fost descentralizate, a anunţat ministrul Mediului Tánczos Barna.
Programele Rabla Local şi Casa Verde Fotovoltaice, schimbări majore. Anunţul ministrului Tánczos Barna

Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice urmează să fie implementate de acum înainte de autoritățile locale.

Am creat cadrul legal pentru delegarea implementării acestor programe la autoritățile locale și lucrăm la detaliile tehnice de derulare. Scopul este eficientizarea programelor, simplificarea procedurilor și scurtarea perioadei de analiză a dosarelor, astfel încât cetățenii să beneficieze, în cel mai scurt timp, de sprijinul financiar”, a anunțat Tánczos Barna pe Facebook.

Programele Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice, delegate la autorităţile locale

Ministrul a purtat discuţii cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România despre pregătirea lansării programelor Rabla Local și Casa Verde Fotovoltaice, dar și despre finanțările din PNRR acordate localităților prin Ministerul Mediului. În urma discuțiilor, anul acesta va porni programul Rabla Local, finanțat de AFM, dar numai pentru primăriile care decid să deruleze propriile programe de casare a autovehiculelor uzate.

Citeste si Primele tichete din programul ”Rabla pentru becuri” ar putea fi eliberate de săptămâna viitoare. Actul normativ a intrat în circuitul de avizare interministerială

Din 2023, pornim atât programul Rabla Local cât și programul Casa Verde Fotovoltaice dezvoltând un sistem informatic centralizat de înscriere în program, pe baza căruia autoritățile locale vor acorda bani locuitorilor”, a anunţat ministrul Mediului.

Programul Casa Verde Fotovoltaice, un succes. Programul Rabla Local, amânat pentru a doua oară

Casa Verde Fotovoltaice vine cu succes pentru mii de români. Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat 4.558 de dosare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Citeste si Ciorile, cel mai mare coșmar pentru Nicușor Dan! Edilul dă vina pe păsări pentru dezatrul din parcuri

Listele cu dosarele românilor care au fost acceptați în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că amână pentru a doua oară lansarea Programului Rabla Local, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei. Programul trebuia să înceapă inițial în septembrie și apoi a fost amânat pentru jumătatea lunii octombrie.

Programul trebuia să înceapă inițial în septembrie și apoi a fost amânat pentru jumătatea lunii octombrie.