- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect de lege adoptat de Senat. Școlile își vor putea închiria spațiile pentru creșterea veniturilor

05 May, 20:13 • Bocioacă Bianca
Senatul a adoptat un proiect de lege prin care școlile își vor putea închiria spațiile disponibile pentru creșterea veniturilor.
Proiect de lege adoptat de Senat. Școlile își vor putea închiria spațiile pentru creșterea veniturilor

Un proiect de lege inițiat de USR a fost adoptat de Senat cu 75 de voturi și le oferă școlilor posibilitatea de a închiria spațiile disponibile pentru a-și crește veniturile. Instituțiile de învățământ pot înciria spațiile numai atunci când nu este afectat orarul elevilor.

Citește și: Lucrul interzis pe care românii nu au voie să-l facă. Sunt puse la bătaie amenzi uriașe! Ce prevede noul proiect de lege

Proiect de lege – Cum își vor putea crește școlile veniturile

„Mesajul pe care vrem să îl dăm este unul de autonomie – vrem școli cu mai multă responsabilitate pentru a avea rezultate mai bune, o bază materială mai dezvoltată. În nici un caz nu trebuie să gândim că asta va compensa alocările de la buget în vreun fel – nu! Am văzut că această majoritate parlamentară nu vrea mai mulți bani pentru educație – pentru profesori, ori să garanteze acel 15% din buget, așa acum nu a dorit vreodată să garanteze acel 6% din PIB”, a transmis senatorul USR Ștefan Pălărie, potrivit antena3.ro.

Citește și: O categorie de angajați riscă să aibă mai puține zile libere! Prevederile noului proiect de lege

Proiectul de lege prevede obligativitatea ca orice activitate desfășurată să se circumscrie legii și bunelor moravuri.

„Instituțiile de învățământ vor avea, astfel, capacități de autogestionare crescute, vor avea posibilități reale de a obține venituri proprii pe care să le administreze și să le cheltuiască în acord cu nevoile proprii, întărind astfel autonomia și descentralizarea deciziei la nivelul școlilor. Învățământul românesc are nevoie de un alt model, descentralizat, în care comunitatea să fie acolo, implicată și conducerea școlii responsabilă – nu doar cu mâna întinsă pe la inspectorate”, a declarat deputatul Tudor Pop.