- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect de mare amploare! Beneficii financiare și nu numai, pentru o categorie de români

04 Feb, 13:34 • Bumbeneci Diana
Mai multe beneficii pentru o categorie de români. Liberalii anunță planuri mari.
Proiect de mare amploare! Beneficii financiare și nu numai, pentru o categorie de români

Vești bune pentru români. PNL anunță că a inițiat un proiect ce are ca obiectiv principal să ajute o importantă categorie de români.

Liberalii au depus un proiect benefic pentru români

Este vorba despre un proiect de lege inițiat de trei parlamentari PNL, prin care femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la cinci ani vor avea prioritate la casierii și la ghișee, dar și locuri de parcare rezervate. Aceste persoane vor avea și locuri de parcare gratis. Despre planurile liberalilor a vorbit deputatul Florin Alexe.

În noua sesiune parlamentară, împreună cu Mara Calista și Alin Ignat , colegii mei liberali, ne propunem să aducem toate schimbările necesare pentru încurajarea și susținerea familiilor aflate la început de drum. În acest sens, vom depune două proiecte de lege pentru a completa pachetul de măsuri pentru creșterea natalității în România”, a spus Florin Alexe.

Conform politicianului, proiectele au două obiective. Primul face referire la asigurarea unei indemnizații de creștere a copilului predictibilă. Al doilea mare obiectiv face referire la acordarea respectului cuvenit în spațiul public femeilor însărcinate și părinților care sunt însoțiți de copii sub 5 ani. Proiectul a fost propus de renumita Mirela Retegan, fondatoarea Gașca Zurli.

Află și: Lovitură dură pentru români. După ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință, ratele vor exploda

„La inițiativa celei mai cunoscute mămici din România, Mirela Retegan, fondatoare Gasca Zurli, am lucrat la proiectul de lege privind acordarea de prioritate femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice.

După adoptarea legii, femeile însărcinate și/sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casieriile unităților comerciale și la ghișeele instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea. De asemenea, propunem amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și/sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, anunță Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL.

Potrivit lui Florin Alexe, se pare că prin cel de-al doilea proiect de lege se propune creșterea limitei minime și maxime a indemnizației de creștere a copilului.

Valoarea minimă a indemnizației va fi de 60% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, iar valoarea maximă se va situa la de 4 ori valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată, adică suma de 12.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent. Prin susținerea celor două proiecte de lege, ne propunem să încurajăm natalitatea și să oferim sprijinul necesar părinților pe parcursul primilor ani de viață ai copiilor. Având în vedere declinul demografic cu care se confruntă România, suntem datori să luăm toate măsurile necesare pentru susținerea familiilor aflate la început de drum”, încheie Alexe.

Ai mai putea citi: Inflația din România ar fi mult mai mare decât se credea! Florin Cîțu iese la rampă cu noi detalii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult