- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiectul de 328 milioane de lei de la aeroportul din Iași prinde avans! Au fost scoase la concurs mai multe posturi pentru al doilea cel mai mare terminal din țară

20 Apr, 17:55 • Lupu Alexandra
Lucrările de la aeroportul din Iași avansează vizibil. Iată care sunt primele posturi scoase la concurs pentru al doilea cel mai mare terminal din România.
Proiectul de 328 milioane de lei de la aeroportul din Iași prinde avans! Au fost scoase la concurs mai multe posturi pentru al doilea cel mai mare terminal din țară

Pasagerii vor beneficia cât de curând de un aeroport nou la Iași! Așa cum arată primele informații, lucrările de la al doilea cel mai mare terminal din țară, după Otopeni, vor fi finalizate la finalul anului, relatează ziare.com.

Aeroportul din Iași devine al doilea cel mai mare din România

Primele imagini care arată evoluția lucrărilor de la aeroportul din Iași au fost publicate. Ultimele informații arată că al doilea cel mai mare terminal din țară, după Otopeni, va fi deschis la finalul acestui an.

Pasagerii vor putea beneficia de un spațiu nou, modern, care oferă servicii de înaltă calitate. Mai mult decât atât, personalul aeroportuar va fi suplimentat, astfel, problemele generate de trafic vor fi eliminate.

„Lucrările avansează vizibil și sunt în grafic, astfel că la finalul anului T4 va fi gata, pasagerii noștri putând beneficia de un aeroport nou, modern, spațios, cu servicii de înaltă calitate.

Odată finalizate investițiile din această primă etapă de dezvoltare și modernizare (terminal nou, parcare auto extinsă, căi de acces reconfigurate) și prin suplimentarea personalului aeroportuar, vom reuși să eliminăm problemele generate de traficul mult peste limitele infrastructurii existente.

Aeroportul din Iași va deveni al doilea cel mai mare din România după Otopeni”, relatează oficialii într-o postare pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: Inedit! Aeroportul Otopeni transmite informații cu privire la numărul de chiriași, după ce a fost descoperită mita record de peste 22 de milioane de euro

Aeroport Iași
Aeroport Iași

Noul terminal va îndeplini standardele europene și va avea o capacitate dublă de procesare, mai exact, 3.3 milioane de pasageri anual. Aeroportul va avea 3 niveluri, o lungime de 200m, 50m adâncime și o suprafață desfășurată de peste 31.000 de metri pătrați.

Terminalul va fi legat de T3 printr-un tunel, și mai mult decât atât, va deservi zborurile internaționale. Proiectul cuprinde o serie de obiective, precum construirea unui parc fotovoltaic, extinderea parcării, reconfigurarea căilor de acces în zona terminalelor, iar valoarea lui este de 328 milioane de lei fără TVA.

Investiția va fi susținută în proporție de 85% din fondurile europene. Mai mult decât atât, extinderea terminalului necesită un număr mai mare de angajați, tocmai de aceea, au fost scoase deja la concurs câteva posturi: 1 pentru agent de securitate aeroportuară și 2 pentru muncitor necalificat. Pe website-ul www.aeroport-iasi.ro, la secțiunea Noutăți – Cariere / Locuri de Muncă, persoanele interesate pot afla toate informațiile necesare despre concurs, precum cerințe și bibliografie.

Citește și despre următorul subiect: Sorin Grindeanu a anunțat când încep lucrările pentru metroul spre Aeroportul Otopeni. Tokyo va fi numele stației