- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință în acest oraș din România. Se va întâmpla în 2024

13 Nov, 23:03 • Fundeanu Madalina
În Drobeta Turnu Severin, anumiți proprietari de apartamente vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%. Anveloparea blocurilor duce la scutirea de la plata impozitului pe locuință, timp de 7 ani.
Proprietarii de apartamente vor avea reducere 50% la impozitul pe locuință în acest oraș din România. Se va întâmpla în 2024

Acesta este orașul din România unde anumiți proprietari de apartamente vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%. Anveloparea blocurilor duce la scutirea de la plata impozitului pe locuință, timp de 7 ani, conform datelor transmise de Antena 3 CNN.

În acest oraș din România, proprietari de apartamente vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%!

Acest lucru se întâmplă la Drobeta Turnu Severin, acolo, unde, deși hotărârea de Consiliu Local a fost dată acum 4 ani, nicio persoană nu a beneficiat de această scutire.

Deși mulți sunt cei care au anvelopat fațada blocurilor, niciun severinean nu a beneficiat de scutire, timp de patru ani de când este hotărârea în vigoare. Motivul este dat de faptul că este nevoie de documente justificative, iar lucrarea trebuie efectuată cu firma autorizată.

Citește și: Ce credite pot lua românii care au salariul minim pe economie. Băncile care oferă astfel de credite au condiţii diferite

impozit locuință
impozit locuință

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii apartamentelor trebuie să execute pe cheltuiala proprie lucrările de anvelopare, cu o firmă specializată, în baza recomandărilor auditorului energetic, iar aceste lucrări să fie menționate expres în procesul-verbal de recepție a lucrărilor.

Scutirea de la plata impozitului pe locuință pe o perioadă de 7 ani se acordă începând cu anul următor celui în care se execută aceste lucrări de anvelopare. Documentele necesare de depun la Direcția de Taxe și Impozite Locale din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin, spune sursa citată.

De asemenea, și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat la începutul acestei luni, că persoanele care își refac fațadele blocurilor vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%.

„Primii locatari care vor beneficia, în 2024, de reducerea impozitului cu 50%, deoarece și-au refăcut fațadele blocurilor, sunt cei care aparțin Asociației de Proprietari numărul 3, din cartierul craiovean Valea Roșie. Reamintesc tuturor craiovenilor că le revine obligația întreținerii fațadelor imobilelor, iar dacă nu o fac sunt pasibili de amenzi.

În cazul în care și-au refăcut fațadele, ei pot solicita reducerea cu 50% a impozitului pe proprietate, pentru o perioadă de trei ani, la Direcția de Taxe și Impozite. Felicitări pentru proprietarii care au înțeles necesitatea reparării fațadei chiar dacă nu au agreat să intre în programul de finanțare a reabilitării termice pe fonduri europene și pentru președinta Asociației, doamna Maria Stan!”, a scris într-o postare pe Facebook primarul Olguța Vasilescu.

Vezi și: Vești bune pentru iubitorii de schi. La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. Cât va costa un skipass