- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru iubitorii de schi. La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. Cât va costa un skipass

13 Nov, 21:25 • stefan.vlad
La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina, potrivit informațiilor oferite de reprezentații Domeniului Schiabil Transalpina – Voineasa. Desigur, se raportează și la condițiile meteo, iar toată lumea speră că iarna își va intra în drepturi și ninsoarea nu se va lăsa așteptată. O altă veste bună este că prețurile vor rămâne la fel ca anul trecut.
Vești bune pentru iubitorii de schi. La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. Cât va costa un skipass

La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. În cazul în care însă vremea va rămâne caldă în această perioadă, administratorul Domeniului Schiabil Transalpina spune că deschiderea va fi amânată pentru 15 decembrie.

Citește și: Afacerea de sezon cu care elveţienii dau lovitura: 20.000 de metri cubi de zăpadă reciclată pe pârtie

La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina

Raportat la condițiile actuale meteo, am vrea și sperăm să reușim să deschidem în minivacanța de 1 Decembrie iar, dacă nu se poate, ținta noastră este 15 decembrie”, spune Adrian Iepure, administratorul Domeniului Schiabil Transalpina.

Cât privește prețurile pentru acest an, Adrian Iepure spune că strategia este ca acestea să rămână aceleași, chiar dacă taxele sunt mult mai mari. De asemenea, administratorul i-a anunțat pe iubitorii sporturilor de iarnă că-i va aștepta cu multe surprize.

Strategia noastră pentru anul acesta ar fi să menținem prețurile, chiar dacă TVA-ul a crescut. O să suplimentăm cu o strategie de marketing mai aparte. La fel ca și anul trecut, skipass-ul pentru o persoană adultă va costa 170 lei”, susține Iepure.

Pentru cei care nu știu, skypass-ul este un fel de „pașaport” pentru ski. „Skipass-ul este una dintre cele mai importante achiziții ale unui schior. De cele mai multe ori, skipass-ul se plătește la ghișeele de la baza pârtiei și frecvent are inclus și transportul cu un bus special între pârtiile de ski și stațiuni. Un superskipass include mai multe zone de ski. Nu toate skipass-urile sunt ieftine, dar cele mai multe sunt foarte avantajoase și îți oferă o mulțime de optiuni”, anunță blog.eximtur.ro.

Sporturile de iarnă sunt lăsate pe ultimul loc în România

În prezent, în România, există 218 de pârtii de schi, care însumate ajung la un număr de doar 189 de kilometri. Un număr infim dacă privim comparativ cu Elveția sau Franța, care ating aceste numere într-o singură stațiune. Totuși, conform datelor Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, anul acesta, au fost omologate 13 pârtii noi de schi, cu un total de aproape 14 km.

La noi în țară, Sinaia este staţiunea care are cel mai mare număr de kilometri de pârtii de schi, cu circa 23 km, unde cel mai mare administrator este Transport Urban Sinaia, din cadrul Primăriei Sinaia.

Pe locul al doilea, după staţiunea prahoveană, se află Poiana Braşov, care are 15 km de pârtii de schi, mare parte dintre aceştia fiind administraţi într-o colaborare dintre Primăria Braşovului şi Ana Teleferic, compania parte din grupul Ana Hotels care se ocupă de instalaţiile de teleferic, controlat de George Copos.

Staţiunea din judeţul Braşov este una dintre cele mai populare staţiuni montane pe perioada iernii, alături de Sinaia, Buşteni şi Predeal, iar faima care o precede a dus și la scumpiri excesive acolo. Printre cele mai cunoscute hoteluri din Poiana Braşov sunt Aurelius, Alpin Resort Hotel, dar şi hotelurile omului de afaceri George Copos, proprietarul Ana Hotels, care deţine aici unităţile Sport şi Bradul. (Citește AICI mai multe detalii)