- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protestul AUR s-a lăsat cu amenzi usturătoare de peste 50.000 de lei pentru participanți. Jandarmii au aruncat cu sancțiuni în urma încălcării prevederilor legale

10 May, 18:34 • Constantin Cristina
A plouat cu amenzi de peste 50.000 de lei la protestul AUR din Capitală, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare. Jandarmii fac în continuare verificări.
Protestul AUR s-a lăsat cu amenzi usturătoare de peste 50.000 de lei pentru participanți. Jandarmii au aruncat cu sancțiuni în urma încălcării prevederilor legale

Participanții protestului AUR din București au fost amendați de către Jandarmeria Capitalei cu 50.700 de lei, în urma încălcării prevederilor legale în vigoare, a informat ziare.com.

Citește și: Noi restricții pentru traficul din Capitală! Peste 15.000 de sindicaliști din Educație protestează

Protestul AUR s-a lăsat cu amenzi usturătoare de peste 50.000 de lei pentru participanți

În urma protestului, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 700 de lei, conformitate cu prevederile Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB).

„În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârşit abateri de la cadrul legal în vigoare”, arată sursa citată.

Manifestare a fost organizată de AUR, în fața Palatului Parlamentului, în ziua de miercuri, la care au participat membri ai partidului, atât în interiorul, exteriorul, cât și pe trotuarul din fața Parlamentului, unde au fost mai mulți simpatizanți.

protest AUR
protest AUR

 

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, le-a cerut protestatarilor să rămână pe carosabilul din faţa Palatului Parlamentului, intrarea Izvor, asigurându-i că manifestaţia este autorizată şi nu pot fi amendaţi, deşi Jandarmeria a anunţat că aceste evenimente nu îndeplinesc condiţiile legale.

„Nu au voie să dea amenzi, pentru că manifestul este autorizat de către AUR”, le-a transmis Simion celor aflaţi în zonă.

Jandarmeria Bucureşti a informat că manifestul de la Palatul Parlamentului nu îndeplinesc condiţiile legale, iar participanţilor li s-a adus la cunoştinţă acest lucru.

Alte articole: Deși elevii sunt pregătiți din ce în ce mai slab, profesorii au ieșit din nou în stradă! Protestatarii cer salarii mai mari