- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rabla pentru autoturisme electrice în România. Barna: „Vom avea un program mai ambițios de a susține inclusiv companiile private”

10 Jan, 15:04 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români! Ministrul Mediului confirmă că în România ar putea avea un program de tip „Rabla” pentru autoturisme electrice.
Rabla pentru autoturisme electrice în România. Barna: „Vom avea un program mai ambițios de a susține inclusiv companiile private”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a confirmat oficial intenția autorităților de a implementa un program de tipul „Rabla” pentru autoturisme electrice. Este vorba despre un program care să se adreseze agenților economici care vor să își înnoiască parcurile auto, a anunță Profit.

Rabla pentru autoturisme electrice în România

 „Vom majora bugetul cu cel puțin 15% la mașinile electrice și vom lansa și un program de flote comerciale, prin care vom ajuta și companiile private să beneficieze de un sprijin mai mare de 200.000 de euro pentru mașinile electrice. Acest program trebuie să treacă și prin Consiliul Concurenței, prima dată vom notifica Consiliul Concurenței pentru o chemă de ajutor de stat, dar și acolo vom avea un program mai ambițios de a susține inclusiv companiile private”, a afirmat, la TVR Info Tanczos Barna.

Ai mai putea citi: APIA 2023. Calendarul depunerii cererilor și perioada în care românii vor primi banii de la Ministerul Agriculturii

În acest context, ministrul Mediului a menționat că printre firmele care pot beneficia de program sunt cele de taximetrie sau de distribuție. De altfel, ministrul Tanczos s confirmat faptul că începe să crească numărul mașinilor electrice, în Capitală. De altfel, numărul mașinilor electrice este tot mai mare și în țară, inclusiv în mediul rural. Este vorba despre autoturismele folosite pentru navetă pe distanțe scurte, scrie News.ro.

Cât despre dezvoltarea infrastructurii pentru încărcarea autovehiculelor electrice, Tanczos Barna a spus că este nevoie de acest lucru, anunțând că sunt contracte semnate de Administrația Fondului pentru Mediu cu peste 1.000 de primării. Contractele sunt semnate pentru realizarea de stații de încărcare. În acest context, Ministerul Dezvoltării va realiza peste 13.000 de stații de încărcare.

„Sunt convins că în doi-trei ani de zile infrastructura va fi mult, mult mai bine dezvoltată decât până acum”, a adăugat ministrul.

Tot în acest context, ministrul a mai subliniat că România este” foarte departe” de a opri finanțarea pentru achiziționarea de mașini electrice.

Ai mai putea citi: Românii ar putea rămâne fără pensii în 2023?! Marius Budăi: „Noi trebuie să luăm măsuri, t

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult