- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii ar putea rămâne fără pensii în 2023?! Marius Budăi: „Noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi”

10 Jan, 09:33 • Bumbeneci Diana
Din cauza situației economice actuale din România, milioane de români se întreabă, de la o lună la alta, ce se întâmplă cu pensiile lor! Acest lucru a fost lămurit de ministrul Muncii, Marius Budăi.
Românii ar putea rămâne fără pensii în 2023?! Marius Budăi: „Noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a ieșit public cu noi declarații de presă legate de banii românilor. Acesta le promite tuturor seniorilor că nu vor rămâne fără veniturile lunare, anunță News.ro.

Pensionarii nu vor rămâne fără venituri

Ministrul Marius Budăi a fost chestionat dacă în perioada următoare există riscul ca sistemul de pensii să fie unul nesustenabil, odată cu ieşirea la pensie a mai multor generații de magistrați și nu numai. Prin intermediul ultimelor sale declarații, el a promis că în viitorul apropiat nu vor fi probleme cu veniturile lunare ale oamenilor.

Te mai poate interesa și: O nouă lovitură pentru români, din partea BNR! Dobânda cheie urcă din nou la 7%! Ratele ajung la noi sume record

Potrivit ministrului Budăi, în orizontul anului 2030 nu vor fi probleme legate de plata pensiilor. Oficialul a mai amintit, în acest context, că în România au mai existat perioade în care numărul salariaţilor a fost mai mic decât cel al pensionarilor.

Marius Budăi, declarații despre pensii/foto sugestivă
Marius Budăi, declarații despre pensii/foto sugestivă

A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit pensiile. Însă nu e asta o explicaţie, noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi, cum am fost pe perioada anului 2022”, a afirmat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3.

Acesta a mai explicat că se fac simulări la nivelul Executivului legate de situația demografică. Din acest motiv, se iau în calcul, la nivelul Ministerul Ministerului Familiei, măsuri privind creşterea natalităţii, dau şi alte tipuri de măsuri privind ocuparea forţei de muncă.

În 2030 nu vor fi probleme. Eu cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să mergem din aproape în aproape. În dinamica economică şi socială de acum, să te pronunţi pentru 2050, eu cred că este cam mult”, a adăugat ministrul.

Te-ar mai putea interesa și: România, în pragul unor investiții istorice în 2023! Marcel Boloș: „Poate cel mai complicat an de când gestionăm fonduri europene”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult