- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rafila nu vrea ca angajații din sistemul de sănătate să rămână fără bani. „Să nu uităm că sistemul de sănătate nu funcţionează decât cu o resursă umană”

24 Apr, 17:58 • Bumbeneci Diana
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a ieșit public cu noi declarații legate de înghețarea salariilor. Acesta susține că sistemul sanitar va fi foarte afectat de decizia Guvernului.
Rafila nu vrea ca angajații din sistemul de sănătate să rămână fără bani. „Să nu uităm că sistemul de sănătate nu funcţionează decât cu o resursă umană”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis că trebuie să ne gândim foarte bine când discutăm despre sistemul de sănătate şi despre finanţarea lui, precizând că acesta nu poate funcţiona decât cu o resursă umană calificată, declaraţia fiind făcută în contextul în care salariile celor din sistemul de stat ar putea fi îngheţate.

Alexandru Rafila nu sprijină înghețarea salariilor

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă ordonanţa privind îngheţarea salariilor afectează sistemul sanitar.

Vezi și: Războiul din Ucraina provoacă schimbări dure. Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record istoric

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

„Afectează toate sistemele nu numai cel sanitar. Cred că este un draft sau un document care e cel mult un document de lucru, vor exista probabil discuţii. Trebuie să ne gândim foarte bine când discutăm despre sistemul de sănătate şi despre finanţarea lui. Să nu uităm că sistemul de sănătate nu funcţionează decât cu o resursă umană care este calificată şi care este menţinută, cel puţin, dacă nu este augmentată.

Am avut un îndemn public către spitale să scoată posturile la concurs. Sunt spitale care nu au scos de luni de zile niciun post la concurs. Cred că lucrul ăsta trebuie să îl facă managementul fiecărui spital. Ei ştiu ce nevoie de resurse umane au, dacă nu scot posturile la concurs o minune nu se poate întâmpla”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat și dacă a discutat ca sănătatea să fie exceptată de la unele măsuri, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Să fie întâi un document care este public. Este un document pe surse. Aţi văzut vreo sursă oficială care v-a pus la dispoziţie acest document? Eu nu am văzut”.

Vezi și: Incredibil! Pescarii cer sprijin colosal de la Guvern. Minele de război din Marea Neagră au dus la distrugerea afacerilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult