- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Războiul din Ucraina provoacă schimbări dure. Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record istoric

04 Apr, 11:45 • Bumbeneci Diana
Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record uluitor în ultimele luni. Iată câte nave au trecut pe braț în a treia lună din an.
Războiul din Ucraina provoacă schimbări dure. Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record istoric

Efectele războiului din Ucraina nu încetează să apară tot mai mult. A fost raportat un trafic record pe brațul Sulina. Pe brațul Sulina al Dunării a fost înregistrat un trafic record în luna martie. Numărul de nave care trec pe Dunăre a crescut foarte mult ca urmare a războiului din Ucraina.

Câte nave au trecut în martie pe brațul Sulina

Conform statisticilor oficiale, în luna martie, pe Canalul Sulina au trecut 408 nave. Autoritățile se așteaptă ca până la toamnă să se înregistreze o creștere cu 60% a numărului de nave în comparație cu luna martie, scrie Mediafax.

Creșterea traficului fluvial obligă autoritățile române să îmbunătățească infrastructura și să crească numărul de piloți de pe Dunăre.

Brațul Sulina
Brațul Sulina

Te mai poate interesa: Încep măsurătorile și pe canalul Bâstroe. Ministrul Transporturilor confirmă că Ucraina a aprobat cererea României

În ajutor au sărit și autoritățile franceze care au donat o pilotină, ambarcațiunea care conduce navele ce intră sau ies dintr-un port și transportă pilotul.

Ne este necesară această pilotină pe care guvernul francez ne-a transferat-o cu titlu gratuit. Creșterea volumului de trafic și a siguranței pe canalul Sulina înseamnă și piloți mai mulți, și rapiditatea deplasări acestora. Guvernul României are ca prioritate maximă dezvoltarea canalului Sulina.

Și am să vă dau o veste bună. Și datorită parteneriatului cu Guvernul francez și managementului canalului Sulina din partea AFDJ, luna trecută a fost o lună istorică: cel mai mare volum de trafic înregistrat vreodată pe canalul Sulina, 408 nave”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Brațul Sulina
Brațul Sulina

Hotărârea a fost luată și anunțată încă de luni, la Galați, în timpul unei ceremonii la care a participat Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.

Te mai poate interesa: Se numără orele până la începerea măsurătorilor pe Canalul Bâstroe. Scrioșteanu: „Comisia Europeană susţine demersul României”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult