- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raluca Turcan, deputatul PNL, sparge gheața! Solicită stoparea supra-impozitării part-time „Cel mai probabil s-au îndreptat către munca la negru”

26 Apr, 15:25 • Constantin Cristina
Deputatul PNL, Raluca Turcan, a anunțat adoptarea unui proiect ce prevede stoparea supra-impozitării part-time, deși PSD s-a abținut.
Raluca Turcan, deputatul PNL, sparge gheața! Solicită stoparea supra-impozitării part-time „Cel mai probabil s-au îndreptat către munca la negru”

Raluca Turcan, deputat PNL, nu este de acord cu supra-impozitarea salariului de la part-time, așadar, a declarat că s-a adoptat un nou proiect ce prevede stoparea acestei măsuri, timp în care PSD s-a abținut, a informat digi.24.ro.

Citește și: Raluca Turcan dă vina pe supraimpozitarea muncii part-time pentru scăderea locurilor de muncă. Eu o consider o măsură greșită”

Raluca Turcan, deputatul PNL, sparge gheața

Femeia politician a anunțat de noul proiect PNL, miercuri, în comisia de Buget a Senatului.

„Propunerea iniţiată de mine va intra la vot, în Senat, săptămâna viitoare. Supra-impozitarea contractelor part-time a fost decisă, în iulie, prin Ordonanţa 16. Prin aceasta, tuturor contractelor de două sau patru ore li s-au aplicat contribuţii ca pentru un contract full-time, de opt ore”, a arătat Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Tot ea a avertizat că această măsură va împinge oamenii să înceapă să lucreze la negru, astfel crescând numărul. Singurul beneficiu de pe urma supra-impozitării va fi că statul va încasa mai mulți bani la buget de asigurări sociale.

„Eu o consider o măsură greșită și dincolo de faptul că nu încurajează creșterea numărului de locuri de muncă, nici financiar nu își atinge ținta pentru care ea a fost introdusă. (…) De aceea am depus un amendament la legea de aprobare a acestei ordonanțe de urgență. Din nefericire în Senat acest amendament a fost respins, dar la Camera Deputaților voi milita foarte puternic și am foarte mulți colegi care susțin corectarea acestei măsuri. Sper să și reușim”, a precizat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Raluca Turcan, deputat PNL
Raluca Turcan, deputat PNL

Deputatul PNL precizează că în raportul întocmit de Ministerul Finanţelor se arată că doar 59% din persoanele care lucrau în sistem part-time au rămas în continuare pe acest tip de contract, 23,38% au optat numai pentru contracte full-time, iar 15,66% nu mai figurează cu contracte de muncă.

„Vedem acum în raportul întocmit de Ministerul Finanţelor că doar 59% din persoanele care lucrau în sistem part-time au rămas în continuare pe acest tip de contract. 23,38% au optat numai pentru contracte full-time, iar 15,66% nu mai figurează cu contracte de muncă. Cel mai probabil s-au îndreptat către munca la negru. Îmi exprim speranţa ca şi Camera Deputaţilor va vota acest proiect”, a mai adăugat Turcan.

Alte articole: Marius Budăi, despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Este inuman să ţii oamenii cu 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână”