- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rareș Bogdan a fost provocat să cumpere din piață mâncare pentru Revelion în limita a 200 de lei. Cum s-a descurcat europarlamentarul român

30 Dec, 20:23 • Gabriela Andreescu
Rareș Bogdan a acceptat provocarea Romania TV de a face cumpărături din piață cu numai 200 de lei in buzunar. Europarlamentarul român a recunoscut că prețurile sunt mari și i-a rugat pe vânzători să îi vândă mărfurile în cantități mici, pentru că trebuie să se încadreze în limita unui buget
Rareș Bogdan a fost provocat să cumpere din piață mâncare pentru Revelion în limita a 200 de lei. Cum s-a descurcat europarlamentarul român

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a fost provocat de România TV să facă cumpărături pentru masa de Revelion. Liderul liberal a spus că va face cumpărăturile pentru doi adulţi, bunicii, şi un copil, întrucât el şi soţia vor petrece la restaurant.

Cum s-a descurcat Rareș Bogdan la cumpărături cu un buget de 200 de lei

„E complicat, să vedem ce vrem sa facem ca de Anul Nou trebuie să fie câteva bucate care să nu lipsească, salata de boeuf. Avem nevoie de cartofi, murături. Trebuie să mă încadrez într-un buget, trebuie să mă ajutati să iau mai puține cantități. Am nevoie de morcovi, cartofi. Dacă puneți albitura nu mi dati cantități mari ca să nu coste mult, cantități mici pentru doi bunici și un nepotel că părinții merg la restaurant să petreacă”, i-a spus Rareş Bogdan vânzătoarei din piaţă.

Rareș Bogdan a făcut cumpărături în piață în limita a 200 de lei
Rareș Bogdan a făcut cumpărături în piață în limita a 200 de lei

Confruntat cu realitatea de la tarabe, Rareş Bogdan a spus că preturile nu sunt mici, și a dat explicații cu privire la cauzele acestor creșteri:

„Inflatia a crescut, cu 20%, s-a prabusit puterea de cumpărare plus că au crescut prețurile la energie, chiar dacă am gasit două soluții de plafonare”, a spus europarlamentarul românî

Din coşul europarlamentarului nu au lipşit nici murăturile. A cumpărat castraveţi muraţi şi gogoşari.

„Am buget şi trebuie sa ma incadrez, cativa castraveti imi spuneti dvs cat”, i-a spus liderul PNL vânzătoarei.

Citește și: CNAIR a semnat în 2022 contracte în valoare de 24 miliarde lei, cu 9% mai mult decât valoarea celor semnate între 2017-2021

Fiind o figură publică, Rareș Bogdan a fost ușor de recunoscut printre tarabe, iar un trecător i-a oferit o bucată de șorici.

Rareş Bogdan încasează venituri de 10.000 de euro pe lună la Parlamentul European, scrie sursa citată. Împreună cu soția sa, Rareș are mai multe afaceri. Acesta deține, în Cluj-Napoca, o florărie și o cafenea și, în Capitală, are o sală de sport. Mai mult decât atât, acesta deține două terenuri. Un teren intravilan se află în Alba Iulia și are 9.100 de metri pătrați, în timp ce al doilea se află în Voluntari și are o dimensiune de 2.349 de metri pătrați. În continuare, tot în Voluntari, acesta deține o casă de 321 de metri pătrați și, în Cluj-Napoca, are un apartament de 100 de metri pătrați.

De asemenea, Rareș și soția lui au împreună tablouri a căror valoare se ridică la 200.000 de euro, ceasuri de 200.000 de euro, bijuterii estimate la 150.000 de euro și argintărie în valoare de 15.000 de euro. Florina și soțul ei au în conturi aproximativ 60.000 de euro și datorii care au ajuns la 349.244 de euro. Din proiectele televizate pe care le-a avut, Rareș Bogdan a avut venituri salariale de 276.000 de lei și altele de 21.633 în calitate de consultant al unei companii. În continuare, acesta a mai încasat bani și de pe urma muncii prestate în calitate de consultant de imagine, în valoare de 166.615 lei.

Un salariu de europarlamentar depășește 6.000 de euro pe lună, iar un parlamentar din România primește doar 2.200 de euro. La finalul mandatului, Rareș Bogdan va avea un câștig financiar de 1 milion de euro. Pe lângă salariu, acesta va mai primi și alte decontări. Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist va mai primi peste 4.200 de euro pe an.

Un europarlamentar mai are și alte beneficii, iar printre acestea se numără diurna și costurile de cazare. Diurna de 320 de euro se dă în fiecare zi și este necesară pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli. Fostul jurnalist va mai primi 4.513 euro pe lună pentru activitatea de europarlamentar pentru a-și închiria biroul, pentru costurile de management, abonamentele la companii de telefonie și altele. Și pensia unui europarlamentar este măricică, acesta reprezintă echivalentul a 3,5% din salariul pentru un an de mandat în Parlamentul European. Însă pensia unui europarlamentar nu va depăși mai mult de 70% din total.

Citește și: Mină de aur la tragerile Loteriei Române de Anul Nou: peste 1,6 milioane de euro la Loto 6/49 și 993.200 de euro la Noroc!

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult