- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rareş Bogdan le cere românilor să boicoteze firmele din Austria. „Închideţi conturile la Erste şi Raiffeisen!”

08 Dec, 20:56 • Cornel Ghimeșan
Rareş Bogdan, europarlamentar PNL, a avut o reacţie dură după ce Austria a bocat accesul României la Spaţiul Schengen şi îndeamnă la boicotarea firmelor cu capital austriac, printre care băncile Erste şi Raiffesen.
Rareş Bogdan le cere românilor să boicoteze firmele din Austria. Închideţi conturile la Erste şi Raiffeisen!

Rareş Bogdan le cere românilor să boicoteze firmele din Austria. „Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Din momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare”, a declarat Rareş Bogdan pentru România TV.

Citeşte şi: Raiffeisen Bank, mesaj pentru toți românii, după ce Austria a refuzat aderarea României la Schengen. Ce decizii ia banca la care au conturi milioane de persoane

„Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună scruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi. Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arptat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Citeşte şi: Prima reacție a președintelui Iohannis, după ce România a pierdut „trenul” către Schengen. „Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene”

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult