- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rareș Bogdan susține măsurile de ajutorare a populației defavorizate: „Cei cu venituri sub 2.000 de lei să primească un sprijin suplimentar”

17 Nov, 22:48 • Gabriela Andreescu
Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit, în cadrul unei emisuni TV, despre viziunea sa pe tema creșterii pensiilor.
Rareș Bogdan susține măsurile de ajutorare a populației defavorizate: „Cei cu venituri sub 2.000 de lei să primească un sprijin suplimentar”

Rareș Bogdan spune că PNL crede în continuare că este absolut normal ca pensionarii României să primească pensia indexată, iar cei cu venituri sub 2.000 de lei să primească un sprijin suplimentar, informează realitatea.net.

Europarlamentarul român a declarat că este normal ca creșterea pensiilor să acopere rata inflației:

„A fost o chestiune normală, în spiritul a ceea ce s-a afirmat de către preşedinte, premier, toţi comunicatorii, chestiuni legate de creşterea pensiilor. Noi considerăm în continuare că rata inflaţiei trebuie acoperită de această creştere.” 

Rareș Bogdan a declarat că creșterea pensiilor este obligatorie, altfel ar contrazice legea fundamentală a statului, Constituția:

„Cei care au contribuit la ceea ce înseamnă sistemul de pensii fie că au 3.020, 2.100, sau 5.000 sau 7.000 de lei,  este absolut normal să li se indexeze pensia, pentru că nu este constituţional altfel.”

Rareș Bogdan susține măsurile de ajutorare a populației defavorizate
Rareș Bogdan susține măsurile de ajutorare a populației defavorizate

Totuși, politicianul român consideră că o indexare de 15% ar trebui aplicată tuturor pensiilor, chiar și a celor de peste 5.000 de lei

„Dacă noi decidem o creştere a pensiilor cu 15% atunci este firesc ca şi cei 90.000 de români care au pensia peste 5.000 de lei să aibă indexare la această pensie la fel cum e firesc ca şi cei între 4.000 şi 5.000 de lei pensie, respectiv 110.119 români să primească această indexare”, a spus Rareş Bogdan.

În ceea ce privește pensiile sub 2.000 de lei, Rareș Bogdan și-a declarat sprijinul pentru ajutorul de tip one-off

„Sunt absolut de acord ca cei care venituri din pensie de sub 2.000 de lei, care sunt în total nu mai puţin decât 3,2 milioane de pensionari, să primească un sprijin supimentar de tip one off. Altfel, situaţia se complică, pentru că dacă vorbim de anvelopă bugetară de 15%, această creştere nu este de 15% ci de 12,9%.”

Citește și: PNL plusează pe tema majorării pensiilor. Raluca Turcan: „O majorare cu 15% a punctului de pensie este posibilă bugetar în anul 2023”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult