- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reacția lui Klaus Iohannis după atacurile rușilor de pe Dunăre! „Acestea sunt crime de război”

02 Aug, 12:20 • Constantin Cristina
Președintele Klaus Iohannis acuză că atacurile realizate de armata rusă reprezintă „crime de război”. Explozia a fost foarte aproape de România.
Reacția lui Klaus Iohannis după atacurile rușilor de pe Dunăre! „Acestea sunt crime de război”

Președintele Iohannis susține că atacurile rușilor pe Dunăre sunt „crime de război” și sunt inacceptabile, deoarece afectează atât țara noastră, cât și Ucraina de a-și mai transfera produsele alimentare, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, întâlnire importantă pentru România! Summitul celor Trei Mări va fi susținut la Palatul Cotroceni. Agenda evenimentului

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și afectează și mai mult capacitatea Ucrainei de a-și transfera produsele alimentare către cei care au nevoie din lume”, a spus Klaus Iohannis, pe Twitter.

Armata rusă a lansat un atac nocturn, extrem de puternic, care a lovit infrastructura portuară și a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei.

Reacția lui Klaus Iohannis după atacurile rușilor de pe Dunăre! „Acestea sunt crime de război”

„Teroriștii ruși au atacat din nou porturile, cerealele și securitatea alimentară globală. Lumea trebuie să reacționeze. Rusia poate și trebuie să fie oprită”, a spus Zelenski într-o postare Telegram miercuri.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Ucrainei a felicitat unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei pentru încă o noapte „eroică”.

„Încă o noapte de război, o altă noapte de apărare aeriană eroică”, a spus el.

Mai mult, a lovit în portul Izmail, care se afla la 62 km de portul Galați, din România.

„Forţele şi mijloacele Forţelor Aeriene, în cooperare cu apărarea aeriană a altor componente ale Forţelor de Apărare ucrainene, au distrus 23 de drone de atac. Majoritatea dronelor Shahed au fost distruse în regiunile Kiev şi Odesa. Din păcate, unele dintre dronele lansate de inamic au lovit infrastructura portuară din regiunea Odesa”, a precizat armata ucraineană.

Drone rusești au atacat miercuri dimineață instalații portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, dând foc unora dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicația de mesagerie Telegram, relatează Reuters.

„În cursul nopţii, inamicul a îndreptat drone de atac spre sudul regiunii Odesa. În urma atacului, au izbucnit incendii la instalaţiile portului şi infrastructurii industriale din regiune, iar un lift a fost avariat. Toate serviciile relevante lucrează la faţa locului”, a anunțat Oleh Kiper

Alte articole: Ucraina rămâne fără moștenitori în urma războiului declanșat! Rata natalității scade dramatic