- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reacția Ministerului de Externe, după ce Putin a făcut declarații șocante despre România. „Induc în mod fals ideea ca România ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina”

05 Nov, 17:38 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Externe al României a reacționat public, sâmbătă, după ce președintele rus Vladimir Putin a acuzat România că vrea bucăți din Ucraina. Declarațiile lui Putin au stârnit un val de reacții.
Reacția Ministerului de Externe, după ce Putin a făcut declarații șocante despre România. „Induc în mod fals ideea ca România ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe al României a reacționat astăzi după ce președintele rus Vladimir Putin a acuzat România că vrea bucăți din Ucraina și a susținut că și Polonia are aceleași planuri.

Ministerul de Externe, reacție după acuzele lui Putin

Putin a avut un nou derapaj în declarațiile sale. Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziție oficială față de declarațiile președintelui Vladimir Putin privind România.

Ai mai putea citi și: Premierul Ciucă, declarații despre pensii și salarii, după finalul vizitei la Bruxelles. „Să ne ducem în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15% și cu salariul minim la 3.000 lei”

Reacția Ministerului de Externe, după ce Putin a făcut declarații șocante despre România. „Induc în mod fals ideea ca România ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina"
Reacția Ministerului de Externe, după ce Putin a făcut declarații șocante despre România. „Induc în mod fals ideea ca România ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina”

Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina. MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, transmite MAE.

Pe marginea acestui subiect, România a reiterat toată suținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional. Țara noastră nu a fost interesată să obțină teritorii ale Ucrainei.

Totul a început după ce liderul rus Vladimir Putin a declarat vineri, cu ocazia Zilei Unității Naționale, că Occidentul a denaturat în mod intenționat adevărul despre Al Doilea Război Mondial, dar și despre rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste. Mai mult, liderul de la Kremlin a acuzat România și Polonia că vor teritorii din Ucraina.

Știm despre ideile politicienilor din Polonia de a face o țară „de la o mare, la altă mare”, înainte de Al Doilea Război Mondial se vorbea mult despre asta. Era o idee fixă. De la Marea Baltică la Marea Neagră. Vedem acum că oficialii polonezi și ucraineni se iau în brațe, dar această idee este vie. Iar ideea absorbirii Ucrainei tot acolo e. Tot așa cum se discută, cu siguranță, despre returnarea acelor teritorii care au fost luate Poloniei, trebuie să recunoaștem că au fost luate de Stalin, după Al Doilea Război Mondial. Teritorii mari din România, din Ungaria, au fost luate. Nu este nicio coincidență că am spus la Valdai că Rusia poate fi singurul garantor real al statalității și suveranității ucrainene„, a declarat, aberant, Vladimir Putin.

Lovitură de proporții pentru Capitala României. În această iarnă, oamenii ar putea rămâne complet fără căldură și apă caldă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult