- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Realitatea dură: ce pensie va avea un român cu salariu de 4000 de lei

07 Oct, 13:32 • Oprea Alina
S-a efectuat un stagiu de cotizare pentru pensie a românilor pentru a stabili sumele de care aceștia vor avea parte. De-a dreptul rușinos ce sumă va avea un angajat cu salariu de 4000 de lei odată cu retragerea din activitate
Realitatea dură: ce pensie va avea un român cu salariu de 4000 de lei

După 30 de ani de muncă, cei care se retrag din câmpul muncii se confruntă cu o realitate aspră: o pensie modestă oferită de stat. O simulare arată ce se întâmplă cu pensia unui român care a câștigat 4000 de lei pe lună în timpul carierei. Suma este, cu adevărat, foarte mică.

Citește mai multe despre: Curtea Constituțională a luat o nouă decizie pentru milioane de români. Ce se va întâmpla cu legea privind cumulul pensie-salariu

Pensia unui român cu 4000 de lei salariu

Este de-a dreptul deprimant faptul că statul se așteaptă ca un român să poată duce un trai decent cu banii din partea statului. Problematica stă în viziunea pe care cei care decid soarta poporului o au. Inflația crește, dar salariile nu, iar statul român, din punct de vedere al costurilor, se aseamănă cu cu ceea ce se întâmplă peste hotare. Viitorul este incert, tehnica multora dintre români este una de supraviețuire în acest prezent.

Pensii
Pensii

Peste 15 ani, aproximativ șase milioane de oameni vor trebui să susțină pensiile pentru opt milioane de pensionari. În prezent, în decursul a 35 de ani de muncă, un angajat contribuie cu aproximativ 650.000 de lei în total. În aceste condiții, pensia pe care o va primi un român cu un salariu lunar de 4.000 de lei la pensionare va fi de doar 1.600 de lei. Această sumă este considerată insuficientă pentru a acoperi costurile de trai în țara noastră.

Când intră în vigoare această lege

Această lege este posibil să între în vigoare mai rapid decât se credea că poate fi posibil. Premierul Marcel Ciolanu a declarat că își dorește ca această lege referitoare pensiilor să între în vigoare odată cu data de 1 Ianuarie 2024.

”Lucrăm. Deja ne-a dat Banca Mondială primul draft. A fost o discuţie între cei de la Ministerul Muncii şi cei de la Comisia Europeană, urmând să închidem legea şi pe urmă să venim cu prima lectură.

Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Dacă, Doamne fereşte, din acest hăţiş, să fie la CCR, oricum voi veni în locul legii cu un ajutor one off care va acoperi legea.”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, conform celor Comunicate de Playtech.

Citește mai multe despre: Legea Pensiilor 2024. Ce pensie vor primi românii cu o vechime de minim 15 ani