- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajamentul premierului Nicolae Ciucă pentru românii cu pensii mici: „Trebuie să ne asigurăm de acest lucru”

15 Nov, 13:01 • Cornel Ghimeșan
Marți, 15 noiembrie, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre creșterea pensiilor și a salariilor românilor. 
Angajamentul premierului Nicolae Ciucă pentru românii cu pensii mici: „Trebuie să ne asigurăm de acest lucru

Majorarea pensiilor cu 15% rămâne picioare pentru anul 2023, susține premierul Nicolae Ciucă.

„(…) Discutăm și despre analiza pe care o facem la nivelul coaliției, să putem să ajutăm la compensarea inflației, care a depășit 15%.

Trebuie să ne asigurăm ca cei cu venituri mici să poată depăși această perioadă”, a declarat premierul.

„(…) Se lucrează pe baza prognozelor să asigurăm creșterea pensiilor. Este în analiză și pentru cei care au pensii mai mici, să putem asigura o pensie graduală”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

„În acest moment se lucrează la nivelul structurilor de specialitate, astfel încât să asigurăm aceea anvelopă de 15% din buget. Sigur, ne dorim să asigurăm un venit crescut pentru cei cu pensiile cele mai mici”, a mai transmis oficialul PNL.

 

Recesiunea amenință România. Ce spune premierul Nicolae Ciucă. Avertisment pentru românii cu pensii mici

 

În plus, oficialul Guvernului a mai vorbit despre măsurile pe care executivul le are în plan, pe fondul recesiunii care se prefigurează pentru anul 2023.

„Îi asigur că facem tot ce e posibil să trecem peste această deosebit de complicată. E doar o primă impresie că nu se resimte în buzunarul românilor creșterea economică (…)

Despre recesiune se vorbește de la începutul anului, au fost semnale pe tot parcursul anlui, am putut să constatăm pe propria noastră experiență, că am avut o scădere a creșterii ritmului din cauza secetei, se vor vedea aceste consecințe, s-au observat în trimestrul 3, probabil vom vedea și în trimestrul 4. Am luat măsuri astfel încat să consolidăm economia”, a mai punctat Ciucă.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult