- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Record în 2022. Becali, Manda și Bugica au bătut recordul pentru cele mai mari contracte de concesiune

30 Jan, 09:34 • Bumbeneci Diana
Gigi Becali, alături de un vietnamez, Horia Manda şi Radu Bugica au încheiat cele mai mari contracte de concesiune cu ADS în 2022.
Record în 2022. Becali, Manda și Bugica au bătut recordul pentru cele mai mari contracte de concesiune

Afaceriștii din România au dus-o destul de bine atunci când vine vorba despre realizările din 2022. Gigi Becali, Horia Dragoș Manda și Radu Bugica se află printre cei mai norocoși, anunță Zf.

Record în 2022 la contractele de concesiune

Gigi Becali, patronul FCSB, Huynh Doan Mai Anh, un cetăţean vietnamez, Horia Dragoş Manda, membru al consiliului de administraţie al One United Properties şi Radu Bugica, membru în consiliul de supraveghere la Transelectrica, sunt în top. Toți acești afaceriști au încheiat cele mai mari contracte de concesiune cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS) în 2022, conform unei analize făcute de ZF, cu ajutorul datelor ADS.

Contracte de concesiune
Contracte de concesiune

Citește și: Câte minivacanțe în plus de la Guvern au românii în 2023. Lista completă

Potrivit sursei citate, Gigi Becali a luat în concesiune 850 de hectare de teren din judeţul Tulcea şi a oferit o redevenţă de 2.433 de kilograme de grâu la hectar. Contractul reprezintă cea mare suprafaţă concesionată în 2022 din patrimoniul statului, arată datele ADS.

Pe locul doi, cel mai mare contract de concesiune al ADS din anul 2022 a fost încheiat cu Domeniile Dropia. Este vorba despre compania în spatele căreia se află Huynh Doan Mai Anh, un cetăţean vietnamez, conform datelor Confidas.ro. Pe locurile următoare, conform statisticilor, două mari contracte au fost semnate cu Domeniile Prince Matei, în spatele cărora se află mai mulţi antreprenori români, printre care Horia Dragoş Manda şi Radu Bugica.

Ai mai putea citi: Un român din Cluj a avut un șoc atunci când a primit factura la întreținere. „Să cotizez prin factura blocului înmormântarea cuiva?”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult