- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Record la Banca Transilvania! Banca a acordat un număr semnificativ de credite, care ating suma uriașă de 6.6 milioane de lei

05 May, 20:35 • Lupu Alexandra
Banca Transilvania atinge rezultate uriașe! În primele 3 luni din 2023, au fost acordate credite în valoare de 6.6 milioane de lei.
Record la Banca Transilvania! Banca a acordat un număr semnificativ de credite, care ating suma uriașă de 6.6 milioane de lei

Banca Transilvania a anunțat în urmă cu puțin timp că, în primele 3 luni din 2023, au fost acordate aproximativ 60.000 de credite. Valoarea acestora se ridică la suma uriașă de 6.6 milioane de lei, informează economedia.ro.

Record la Banca Transilvania

Rezultate excepționale la Banca Transilvania! Instituția bancară a informat în urmă cu puțin timp că profitul net al grupului a ajuns la 837.7 milioane de lei, dintre care al băncii este de 675.9, în primele 3 luni din 2023. Astfel, subsidiarele și participațiile de capital au contribuit cu aproape 161.1 milioane de lei.

Totodată, datele transmise de Banca Transilvania arată că economiile clienților au crescut semnificativ (5%), alături de creditele noi (5.3%) și numărul tranzacțiilor cu cardul (22%). La fel de bine, numărul clienților a crescut cu aproape 50.000 în perioada de referință menționată. Activele Grupului Financiar BT au ajuns la 147.9 miliarde de lei, iar nivelul creditelor nete la 67.8.

Banca Transilvania transmite că aproape 60.000 de credite au fost acordate în primele 3 luni din 2023. Creșterea este de 5.33% față de primul trimestru din 2022. Valoarea creditelor atinge suma uriașă de 6.6 milioane de lei.

În aceeași ordine de idei, Banca Transilvania transmite că eficiența operațională a instituției bancare atinge pragul de 46.48%, calculat cu un impact anual al contribuției la Fondul de Garantare a Dobânzilor Bancare și la Fondul de Rezoluție. Totodată, venitul net din dobânzi al băncii a crescut cu 27% față de perioada de referință din 2022, iar venitul net din taxe și comisioane a fost majorat cu 15%, pe fondul creșterii activității BT.

Citește și despre: Rezerva Federală a SUA pune STOP majorărilor, după ce a crescut pentru a 10 a oară dobânda „Înăsprirea condițiilor de creditare pentru gospodării și întreprinderi”

Banca Transilvania
Banca Transilvania

Inclusiv depozitele clienților au crescut, cu până la 126.8 milioane de lei, dintre care 82.6 sunt economiile persoanele fizice, iar 44.2 depozitele companiilor. În ceea ce privește raportul credite brute / depozite la nivelul grupului Banca Transilvania, el atinge o creștere de 57.1%.

În privința acestor rezultate, directorul general al băncii spune că ele reflectă eficiența planul de creștere pe care instituția bancară l-a implementat pentru susținerea economică. Totodată, Omer Tetik punctează că majorarea depozitelor și a creditelor noi arată poziția bună de care Banca Transilvania beneficiază pe piață.

„Am început anul în forţă, implementând planul nostru de creştere a activităţii băncii şi susţinere a economiei naţionale, în ciuda climatului volatil şi incert atât pe pieţele financiare internaţionale, cât şi pe plan intern”, spune directorul general.

“Suntem bine capitalizaţi – atât prin încorporarea profitului anului precedent, cât şi prin sumele atrase recent în cadrul emisiunii de obligaţiuni de pe pieţele internaţionale – şi pregătiţi să susţinem economia şi clienţii.

În plus, creşterea consistentă a depozitelor, a creditelor noi şi a bazei de clienţi ne arată încă o dată poziţia bună de care beneficiem în piaţă”, spune Tetik.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Credite cu dobânda plătită INTEGRAL de Guvern. Cine poate face împrumut la bancă fără să fie nevoit să plătească rate