- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Credite cu dobânda plătită INTEGRAL de Guvern. Cine poate face împrumut la bancă fără să fie nevoit să plătească rate

29 Apr, 19:17 • Bumbeneci Diana
Românii care pot accesa credite cu dobânda plătită integral de stat. Rata lunară este extrem de mică.
Credite cu dobânda plătită INTEGRAL de Guvern. Cine poate face împrumut la bancă fără să fie nevoit să plătească rate

Vești bune pentru români. Mai mulți oameni pot accesa credite cu dobândă achitată integral de stat. Rata lunară este extrem de mică în comparație cu alte credite, anunță Antena3.

Credite cu dobânda plătită complet de Guvern

Statul român ajută tinerii să facă rost de bani pentru studiile universitare. Astfel, studenții pot face un împrumut de până la 10.000 de euro pentru a-și plăti facultatea, chiria în anii de școala sau alte cheltuieli. Mai mult, nu doar studenții se încadrează la credite garantate de stat, ci și familiile tinere, care pot face astfel rost de banii pentru nuntă.

Citește și: Ce bani ar putea pierde românii de la 1 Mai 2023. Boloș: „Această reformă cu termen până la sfârșitul anului ar trebui să fie pusă în aplicare”

Ce rată pot plăti românii

„Studiez la Facultatea de Limbi Străine, la Universitatea Bucureşti. Ce mi se pare mie cel mai mare avantaj este dobânda subvenţionată. Taxa la mine la facultate este în jur de 4.000 de lei pe an”, povestește Andreea, care este studentă la o facultate din România, potrivit observatornews.ro.

Conform sursei citate, Andreea a făcut credit pentru a-și putea plăti studiile. Împrumutul maxim pentru un client este de 50.000 de lei. Iar banii trebuie restituiți în 10 ani. Conform datelor analizate de sursa citată, rata lunară ajunge la 400 de lei pe lună, dobânda fiind suportată integral de stat.

„Dacă nu este salariat, angajat sau nu are nicio sursă de venit, studentul poate veni la bancă cu orice codebitor doreşte, fie că este o rudă, fie că este un prieten”, explică George Ciubotariu, Ministerul Familiei.

Lucrurile se schimbă puțin când vine vorba despre familiile tinere. Acestea pot accesa o sumă de 75.000 de lei, rata lunară ajungând la 700 de lei lunar.

Cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. Și trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le vor face din aceste credite. Sunt programe neacoperite de alte produse bancare”, a precizat Andreea Surcel, Fondul Român de Garantare.

Family Invest
Family Invest

Ce este Student Invest

Student Invest este un credit de nevoi personale pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți. Sumele se pot utiliza pe baza documentelor justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative.

Ce este Family Start

Family Start este cunoscut în România ca un credit de nevoi personale cu dobânzi subvenționate și garanții de stat pentru evenimentele importante din viața familiei oricărui român. Pot fi acordați bani cum ar fi nunta, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie.

Sumele se pot utiliza pe baza documentelor justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative. Ce este cel mai important este faptul că nu există condiții speciale în cazul celor care vor să ia un împrumut garantat de stat.

„Se calculează un grad maxim de îndatorare. Și obligatoriu trebuie să aibă un istoric favorabil la biroul de credit, ca să poată să fie eligibili„, spune Adrian Moraru, director general bancă.

Din acest an, plafoanele pentru Student Invest şi Family Start vor creşte, de la 50.000 lei la 75.000 lei pentru Student Invest şi de la 75.000 lei la 150.000 lei, la Family Start.

Ai mai putea citi și: Rafila nu vrea ca angajații din sistemul de sănătate să rămână fără bani. „Să nu uităm că sistemul de sănătate nu funcţionează decât cu o resursă umană”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult