- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Record la tranzacțiile electronice. Românii au făcut plăți cu cardul de peste 4,1 milioane de lei la florării. Cele mai multe au fost înregistrate de 8 Martie

11 Mar, 11:57 • Lupu Alexandra
Românii nu s-au zgârcit în acest an. Primele informații arată că aceștia au făcut aproximativ 36.000 plăți cu cardul în acest an, pentru flori, în valoare de peste 4.1 milioane de lei, așa cum arată portofoliul unei companii.
Record la tranzacțiile electronice. Românii au făcut plăți cu cardul de peste 4,1 milioane de lei la florării. Cele mai multe au fost înregistrate de 8 Martie

Românii nu s-au zgârcit! Global Payments arată că în acest an au fost efectuate aproximativ 36.000 plăți cu cardul pentru flori, în valoare de peste 4.1 milioane de lei, așa cum susține economedia.ro. Mai exact, încasările de Valentine’s Day, Dragobete, 1 și 8 Martie din 2023 le-au depășit pe cele înregistrate anul trecut.

Plată cu cardul de peste 4,1 milioane de lei la florării

Cel mai mare furnizor de servicii și tehnologie din lume confirmă că românii au efectuat aproximativ 36.000 de tranzacții electronice până la data de 8 martie, în contul mai multor florării din țară, în valoare de peste 4.1 milioane de lei. Din informațiile evidențiate de Global Payments rezultă că investițiile de Valentine’s Day, Dragobete, 1 și 8 Martie din 2023 le-au depășit pe cele înregistrate anul trecut.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: STUDIU: În perioada 1-8 martie vor fi comercializate flori în valoare de peste 32 milioane de euro. Cum este posibil acest lucru în România

Cele mai multe plăți electronice au fost făcute de 8 martie (5.657), iar clasamentul continuă cu Valentine’s Day (2.273), 1 martie (2.024), 28 februarie (981), iar în cele din urmă, Dragobete (900). Românii nu au stat degeaba nici pe data de 7 martie, având în vedere că atunci s-au înregistrat 2.178 tranzacții de acest tip. În total, oamenii au lăsat peste 1.6 milioane de lei la comercianții de flori, doar în cele șase zile menționate, iar suma reprezintă 40% din valoarea tuturor plăților care au fost identificate pe parcursul anului 2023. Datele prezentate de Global Payments arată că românii au început să cumpere flori cu o zi înainte de evenimentul special.

Românii au atins un număr record al plăților cu cardul pentru cumpărarea florilor în 2023
Românii au atins un număr record al plăților cu cardul pentru cumpărarea florilor în 2023

Numărul tranzacțiilor din acest an este cu 30% mai mare față de cel de anul trecut, înregistrat la nivelul plăților cu cardul din perioada 7-8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Costurile sunt de aproximativ un milion de lei în cele două zile menționate. La fel de bine, cumpărăturile de  Valentine’s Day au crescut cu 27% față de anul trecut, iar lista continuă cu Dragobete (+57%).

Informațiile transmise de Global Payments arată că un român a achitat 127 lei cu cardul pentru un buchet cu flori, mai exact, cu 2 lei mai mult față de 2022, respectiv, cu 13 mai mult decât în 2021. Cel mai bun an pentru comercianții de flori a fost 2021, atunci când au fost identificate aproximativ 10.500 de plăți cu cardul, doar în zilele de 7 și 8 martie, în valoare de aproape 1.2 milioane de lei. Pe 28 februarie s-au mai făcut 6.244 tranzacții, iar lista continuă cu Dragobete și Valentine’s Day, unde au fost înregistrate alte 4.850 plăți electronice.

Vezi și: Când pică Floriile în acest an și ce nume se sărbătoresc. Semnificația zilei pentru creștinii ortodocși