- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Record nou de persoane care vor să se angajeze, înregistrat în octombrie! Au fost trimise peste 1 milion de CV-uri, iar oamenii au aplicat la mai mult de 9 poziții pentru diferite joburi

02 Nov, 18:18 • Fundeanu Madalina
Românii aflaţi în căutare de joburi au trimis 1,1 milioane de CV-uri către angajatori, în luna octombrie. Numărul de CV-uri noi transmise a crescut cu 15%, în octombrie comparativ cu situaţia din septembrie 2023.
Record nou de persoane care vor să se angajeze, înregistrat în octombrie! Au fost trimise peste 1 milion de CV-uri, iar oamenii au aplicat la mai mult de 9 poziții pentru diferite joburi

Un nou record printre persoanele care își doresc joburi noi! Românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au trimis 1,1 milioane de CV-uri către angajatori, în luna octombrie, iar în medie au aplicat la câte nouă posturi, fiecare, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online, potrivit Wall-Street.ro.

Românii, căutări disperate pentru joburi!

Conform datelor analizate de platforma bestjobs, numărul de CV-uri noi transmise a crescut cu 15%, în octombrie comparativ cu situaţia din septembrie 2023.

Domeniile cu cele mai multe aplicări au fost următoarele: Vânzările, Ingineria, IT-ul, Financiar/Contabilitatea şi Call-Center/BPO. O evoluţie considerabilă faţă de luna septembrie s-a putut observa în cazul IT-ului, unde volumul aplicărilor a crescut cu 10%, Legal/ Sectorul Public – cu 20%, iar Marketing, Vânzări şi Transporturi – cu 5%, fiecare.

De asemenea, studenţii şi candidaţii entry-level au devenit mult mai activi în luna octombrie pe platforma bestjobs, aplicările lor reprezentând 26% din volumul total, la nivel similar cu începutul verii, când aplicau pentru joburile part-time sau cele sezoniere.

joburi
joburi

Citește și: Ce meserie trebuie să ai ca să câștigi cei mai mulți bani în România? „18.500 lei salariu net cu 6 ani de experiență”

În plus, locurile de muncă remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaţilor activi, cu peste 120.000 de aplicări şi mai mult de 90.000 de căutări. La nivelul ofertei, joburile remote şi hibrid reprezintă 15% din total.

„Similar, expresia „part-time” a acumulat peste 45.000 de interogări pe platforma bestjobs. Potrivit datelor platformei de recrutare, acest lucru se datorează perioadei în care studenţii devin activi în căutarea de noi oportunităţi, dar şi eforturilor angajaţilor cu normă întreagă de a-şi suplimenta veniturile, aceasta fiind o tendinţă recurentă a ultimului an”, se menţionează în cercetarea citată.

Recent, la finalul lunii octombrie, a avut loc și un târg de joburi la Sala Palatului din București, iar oportunităţile disponibile în această ediţie au fost din domenii precum Inginerie, IT, Telecom, Financiar-Bancar, Vânzări, Resurse Umane, Achiziţii şi Logistică. În ceea ce priveşte nivelul de experienţă, candidaţii sunt aşteptaţi cu peste 2.400 de joburi pentru profesionişti, peste 2.500 pentru cei cu o experienţă cuprinsă între 1-5 ani şi cu peste 1.700 de joburi de nivel Entry-Level.

Participanţii au putut beneficia şi de consiliere financiară gratuită, pusă la dispoziție de cei de la Barometru. Evenimentul I LOVE Tech revine în cadrul Angajatori de TOP Bucureşti cu cea de-a 2-a ediţie pentru a aduce mai aproape sute de pasionaţi de tehnologie de cele mai mari companii IT din ţară, potrivit ziare.com.

Vezi și: Vrei să te angajezi? Târgul de joburi de la Sala Palatului te așteaptă în weekend. Acestea sunt domeniile în care angajatorii caută persoane cu experiență