- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce meserie trebuie să ai ca să câștigi cei mai mulți bani în România? „18.500 lei salariu net cu 6 ani de experiență”

24 Oct, 10:04 • Fundeanu Madalina
Prețurile continuă să crească, iar românul încasează, de obicei, un salariu mic, din care nu își poate permite satisfacerea oricărei nevoi. Iată ce meserie trebuie să ai pentru a obține un venit spectaculos!
Ce meserie trebuie să ai ca să câștigi cei mai mulți bani în România? „18.500 lei salariu net cu 6 ani de experiență”

Să triești în România este scump, iar oamenii au, de obicei, un salariu mic. Traiul aici a devenit din ce în ce mai dificil în ultimul an. Atât prețurile produselor alimentare, cât și cele ale serviciilor existente pe piață au trecut printr-o serie drastică de modificări, iar acest lucru nu este îmbucurător pentru buzunarele multor români. Totuși, există persoane care ar putea să nu ducă grija zilei de mâine, având în vedere că încasează lunar salarii foarte mari. Cancan.ro a realizat o analiză a celor mai bine plătite meserii din România. Iată ce spun românii despre câștigurile lor lunare.

Ce meserie trebuie să ai pentru a beneficia de un salariu mare?

În majoritatea cazurilor, întrebarea „cât câștigi pe lună?” ar putea fi deranjantă pentru multe persoane, mai ales atunci când se dorește menținerea unei confidențialități legate de contracte sau de salarii. Însă, cum din natura umană face parte și curiozitatea, un român a lansat această întrebare pe platforma Reddit: „Ce job aveți și cât câștigați?”. Păstrând anonimatul, mai mulți utilizatori au dezvăluit ce salarii încasează în fiecare lună, cu ce se ocupă, dar și alte detalii legate de profesia pe care o au.

Una dintre cele mai bănoase locuri de muncă sunt cele din industria IT.

Un utilizator a mărturisit, în secțiunea de comentarii, că încasează 18.500 de lei net, lunar: „18.500 net, IT, cu 6 ani experiență pe CIM. Realistic, se poate ajunge la 25.000-30.000 pe SRL și un angajator mai darnic”.

„Web developer la un o firmă mică și puțin dubioasă. 6.100 de lei. Sper să îmi găsesc undeva mai ok la începutul anului următor. Aici se lucrează cu tehnologii învechite și mentalități și mai învechite. Partea bună e că nu am stres, atâta timp cât îmi termin task-urile nu îi interesează când sau cum lucrez”, afirmă un alt om, pe internet.

Există, totuși, mai multe joburi unde se plătește mai mult, iar utilizatorii au expus câștigurile și poziția deținută.â

Printre cele mai bine plătite meserii din România se numără și cel de project manager în domeniul construcților. Un utilizator spune că încasează „aproape 18.000 de lei net, cu tot cu bonusuri”.

Salariu mare în domeniul IT
Salariu mare în domeniul IT

Te-ar putea interesa și: Cel mai bine plătite meserii din România în 2023. Domeniul care îți aduce un venit mediu lunar de aproximativ 10.000 de euro

În cele ce urmează, sunt prezentate și alte comentarii ale utilizatorilor care au decis să spună, sub anonimat, cât câștigă lunar.

„Department manager la un magazin de haine tip fast fashion în străinătate… aprox. 2100 € pe lună după taxe. Având în vedere că e un job unde vorbesc engleză și nu limba națională, nu sunt muncitor calificat, și ăsta e primul meu job… chiar nu am de ce să mă plâng.

Mulțumesc universului că încă sunt tânără și mă mulțumesc cu salariul acesta, pentru că mă trezesc zilnic cu zâmbetul pe față să muncesc și să îmi văd colegii. În schimb pe viitor, când va fi vorba de copii etc., salariul e foarte prost, și la fel și programul”;

„Proiect manager în limba germană, 10.000 de lei”;

„Inginer mecanic – 9.000 net + bonuri, 10+ ani experiență”;

„Aftersales la un brand mare de telecomunicații, aproape 2200 de euro net”;

„Inginer transmisiuni, 6 ani experiență, 8.500 net”;

„Agent imobiliar mai nou, 6-7.000 de euro pe vară, doamne ajută pentru iarnă”;

„Avocat in house – 15.000 net”;

„7.800 lei net+30/zi bonuri, bonus la final de an între 3.500-5.000 depinzând de performanțele firmei (buget operațional, venituri), și încă un buget de beneficii anual de 3.200 lei, decent aș putea spune eu la 3 ani și jumătate experiență ca inginer de sistem, însă eu aș zice că realitatea ar fi undeva în jurul sumei de 8.500-.8600 lei”.

Vezi și: Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job. În ce țară este atât de apreciată una dintre cele mai vechi meserii