- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reformă istorică într-o țară în care locuiesc sute de mii de români. Tinerii vor primi 20.000 de euro

10 Jul, 21:24 • Bumbeneci Diana
Spania să acorde 20.000 de euro tuturor tinerilor. Autoritățile au anunțat care ar fi motivul pentru astfel de schimbări.
Reformă istorică într-o țară în care locuiesc sute de mii de români. Tinerii vor primi 20.000 de euro

Tinerii ar putea primi mai mulți bani în Spania! Alianţa de stânga, Sumar, are în plan să abordeze problema inegalităţii cu o propunere de a le oferi tinerilor o sumă considerabilă de bani atunci când ajung la vârsta majoratului. Fondurile ar fi disponibile pentru toţi tinerii de 18-23 de ani, indiferent de situaţia lor economică, scrie DW.

Tinerii vor primi 20.000 de euro în Spania

În acest sens, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani ar putea primi suma de 20.000 de euro. „Moştenirea universală”, comparabilă cu ideea unui venit de bază universal, are ca scop reducerea inegalităţilor sociale în Spania. Tinerii aflaţi la început de drum ar avea astfel o bază care să le permită să studieze, să se formeze sau să înceapă o afacere.

Costul „moştenirii de bază” ar fi de 10 miliarde de euro, aproximativ 0,8% din produsul intern brut. Ajutorul ar fi finanţat printr-o taxă pe cei bogaţi.

Bani pentru tinerii din Spania
Bani pentru tinerii din Spania

În Spania, bogăţia familiei şi moştenirea care vine cu ea determină adesea traiectoria unui tânăr.

„Inegalitatea de avere este mult mai mare decât inegalitatea veniturilor”, a declarat pentru DW Jose Ignacio Conde-Ruiz, director adjunct al fundaţiei private de cercetare economică FEDEA. El consideră că acest lucru este îngrijorător.

Conform datelor Centrului de Politică Economică din Spania (EsadeEcPol), venitul familiei are un impact atât de mare încât copiii celor mai bogaţi 10% din populaţie obţin la vârsta adultă un venit mediu anual de aproape 30.000 de euro de persoană. De partea cealaltă însă, copiii celor mai săraci 10% au un venit mediu anual de puţin sub 17 000 de euro şi foarte puţini reuşesc să urce pe scara socială pentru a creşte acest venit.

Avem o inegalitate uriaşă a bogăţiei care se transmite din generaţie în generaţie”, a declarat pentru DW directorul EsadeEcPol, Jorge Galindo.

Ai mai putea citi: Spania, cheia României către intrarea în Schengen. Ce rol va juca țara începând cu luna iulie 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult