- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Restricții noi privind jocurile de noroc. În ce localități vor fi complet interzise

28 Oct, 11:29 • Fundeanu Madalina
Un nou proiect legislativ prevede interzicerea jocurilor de noroc în localități cu mai puțin de 15.000 de locutori. Acesta urmează să fie aprobat în zilele ce urmează.
Restricții noi privind jocurile de noroc. În ce localități vor fi complet interzise

Interzicerea jocurilor de noroc în localități cu mai puțin de 15.000 de locutori este unul dintre amendamentele propuse de către putere la un proiect legislativ care prevede scoaterea sălilor de jocuri de noroc la periferia localităților, potrivit datelor oferite de profit.ro.

Interzicerea jocurilor de noroc

De curând, Senatul a votat proiectul respectiv, semnat de 88 de parlamentari PSD și care prevede că sălile de jocuri pot fi amplasate la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului București. Mai mult de atât, licența de organizare a acestora se acordă în funcție de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

jocuri de noroc
jocuri de noroc

Citește și: Păcănelele, interzise pe distanţă de 300 de metri faţă de şcoli. Locurile în care nu mai pot funcţiona sălile de jocuri de noroc

Conform proiectului propus ceva timp în urmă, sălile de acest tip nu mai puteau fi amplasate pe o raxă de 300 de metri de unitățile de învățământ, inclusiv campusuri, a unor locuri de joacă pentru copii, a parcurilor, a unor așezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase. De asemenea, devine interzisă desfășurarea acestor activități în spații care, datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea accesului în imobile, pasaje pietonale, stații de mijloace de transport în comun.

Proiectul mai prevedea că numărul maxim de mijloace pentru păcănelele de tip slot-machine aflate într-o locație și exploatate de același operator economic se reduce de la 75 la 20. Amenda pentru permiterea accesului minorilor în săline de jocuri de noroc este între 100.000 la 200.000 lei, dublul cuantumului în vigoare. La a doua abatere, licența de organizare a operatorului este suspendată timp de șase luni, iar la a treia abatere licența este anulată fără posibilitatea de licențiere a aceluiași operator timp de trei ani, potrivit sursei citate.

În prezent, pentru dezbaterea de la Camera Deputaților, reprezentanții puterii au depus o serie de amendamente, cu noi restricții, dar și cu unele excepții.

„Jocurile noroc, săliler de păcănele vor fi interzise complet în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori”, au precizat sursele oficiale.

Excepție vor face eventuale săli de jocuri de noroc amplasate în unități de cazare, precum hoteluri, conform unui alt amendament. O dezbatere cu privire la aceste modificări ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Vezi și: Uriașele declarații de avere ale celor mai bogați membri proaspăt intrați în noul guvern. Unul dintre ei a câștigat 15.000 de lei la jocuri de noroc