- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

RetuRO deschide un nou centru regional de colectare a ambalajelor SGR. Acesta se va afla la Brașov

01 Apr, 19:28 • Fundeanu Madalina
RetuRo deschide la Brașov un nou centru de colectare a ambalajelor SGR. Capacitatea anuală de procesare a centrului depăşeşte 240 de milioane de ambalaje.
RetuRO deschide un nou centru regional de colectare a ambalajelor SGR. Acesta se va afla la Brașov

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, deschide în judeţul Braşov cel de-al treilea centru regional de colectare a ambalajelor SGR, situat în cadrul parcului logistic VGP, potrivit unui comunicat de presă, citat de Economedia. Capacitatea anuală de procesare a centrului de la Braşov depăşeşte 240 de milioane de ambalaje.

RetuRo deschide la Brașov un nou centru de colectare a ambalajelor SGR

Având o suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi, centrul este dotat cu echipamente avansate de procesare a ambalajelor, care includ maşini de numărat PET şi doze de aluminiu, maşini de numărat ambalaje din sticlă, buncăre pentru depozitarea sticlei şi prese de balotat.

„După cum am anticipat de la începutul lansării sistemului, deschiderea graduală a centrelor regionale va fi coordonată cu creşterea numărului de ambalaje SGR pe piaţă.

În prezent, avem trei centre RetuRO operaţionale, care pot procesa cumulat peste 1,7 miliarde de ambalaje anual, de peste trei ori mai mult decât totalul ambalajelor SGR introduse pe piaţă până în prezent.

Vom continua să ne concentrăm pe extinderea infrastructurii şi în următoarele 3 luni, avem planificată deschiderea centrelor din judeţele Ilfov, Dolj, Bacău şi Prahova.

SGR este o premieră, dar şi o oportunitate uriaşă de schimbare în bine a României, cu un mediu mai curat şi încurajând un comportament responsabil la nivelul fiecăruia dintre noi”, a declarat Gemma Webb, director general şi preşedinte al Directoratului RetuRO.

Ai mai putea citi și: Prețuri mai mici de Paște în 2024. Guvernul vrea plafonarea prețurilor la o nouă serie de alimente

RetuRo, program SGR
RetuRo, program SGR

Gemma Webb a mai spus că centrul regional va deservi judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Sibiu şi zonele înconjurătoare. Aici vor fi transportate atât ambalajele de băuturi SGR colectate manual, cât şi cele colectate automat, prin echipamente de tip RVM. Operaţionalizarea acestei unităţi de procesare a ambalajelor SGR creează noi de locuri de muncă ecologice, noul centru având aproximativ 40 de angajaţi.

Conform acesteia, Sistemul de Garanţie-Returnare a evoluat constant în primele luni de la lansare, un număr tot mai mare de ambalaje SGR fiind puse pe piaţă de către producători în această perioadă şi returnate de consumatori în centrele special amenajate.

Prin urmare, în primele 3 luni de funcţionare a sistemului, consumatorii au returnat în total peste 23 de milioane de ambalaje SGR, numărul acestora crescând exponenţial de la 31.000 de unităţi în decembrie 2023, la 21 de milioane în luna februarie, fiind estimate peste 60 de milioane de unităţi returnate în luna martie.

Vezi și: Românii își vor putea folosi voucherele de masă, de vacanță și tichetele cadou în format virtual. Cum funcționează noile carduri