- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revizuire OUG. Premierul Marcel Ciolacu dorește revenirea la limitele actuale de cash: „În viața reală se produceau efecte greu de rezolvat.”

09 Nov, 16:56 • Oprea Alina
Premierul României, Marcel Ciolacu, dorește revizuirea OUG. Este necesar a analiza măsurile plafonării plăților cash, întrucât economia românească nu este pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar!
Revizuire OUG. Premierul Marcel Ciolacu dorește revenirea la limitele actuale de cash: „În viața reală se produceau efecte greu de rezolvat.”

Premierul României, Marcel Ciolacu, revine cu argumente destinse cu privire la subiectul momentului, plafonarea plăților în numerar. Acesta dorește să se revină la limitele actuale de cash, întrucât principiile, deși corecte, se produceau în viața reală efecte greu de rezolvat. Totuși, acesta menționează două excepții, acesta anunțând că dorește transformarea fiscului într-o unitate digitală.

Citește mai multe despre: Măsura de plafonare a plăților cash trebuie rediscutată! Nicolae Ciucă: Ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii.”

Marcel Ciolacu, revizuirea OUG!

Ședința de joi a avut în vedere revizuirea OUG cu privire la operațiunile de încasări și plăți în numerar.

„Toate limitele actuale de cash vor fi menținute atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice, cu două excepții: plafonul de casă pentru firme va fi de maxim 50.000 de lei, iar avansul spre decontare va fi de 1.000 de lei pe zi. Chiar dacă principiile enunțate erau corecte, în viața reală se produceau efecte greu de rezolvat. Am vorbit cu reprezentanții sistemului bancar, cât și cu micii comercianți din piețe, cu marii antreprenori, dar și cu familiile care au microîntreprinderi.

Concluzia unanimă este că economia noastră nu e încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar, în special în mediul rural unde bancomatele sunt rare și lumea folosește mai mult numerar.”, a anunțat Premierul Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre plafonarea plăților cash
Marcel Ciolacu, despre plafonarea plăților cash

Totodată, Marcel Ciolacu a anunțat și faptul că dorește ca toate portițele prin care se face evaziune fiscală să fie eliminate din România. Mai mult decât atât, acesta a menționat și decizia ca fiscuil să fie în totalitate digitalizat.

„Fără bani nu putem avea un sistem de pensii, de sănătate puternic, un sistem de învățământ performant și autostrăzi așa cum ne dorim. De aceea, vom folosi cea mai nouă tehnologie pentru a identifica pe cei care nu/și plătesc taxele și fraudează bugetele cu sume imense.

Și eu m-am întâlnit zilele trecute și recomand și Ministerului de Finanțe să aibă întâlnire cu reprezentanții unor companii românești devenită lider mondial în automatizarea software, iar scopul acestei întâlniri a fost unul simplu: transformarea fiscului într-o unitate digitală eficientă și capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă.”, a adăugat Premierul, conform sursei citate.

Citește mai multe despre: Marcel Ciolacu a făcut noi declarații. Nu vrea să renunțe la impozitul de 1% din cifra de afaceri şi plafonarea plăţilor cash